МІЙ ФІРМОВИЙ ЧІЗКЕЙК «SNICKERS». Хрустка основа… ніжний крем-чіз… арахіс… тягуча карамель… словами не передати, як це смачно! Чізкейк Снікерс з печивом і карамеллю в домашніх умовах простий рецепт.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г ~ 341/6/24/25⠀⠀
(діаметр форми – 20 см; вага чізкейку ~ 1,6 кг):
Для заснування:
✅ 300 г шоколадного пісочного печива
✅ 100 г вершкового масла ⠀⠀
Для начинки:
✅ 500 г вершкового сиру (можна взяти сир – тільки попередньо пробийте його блендером)
✅ 100 г цукру
✅ 2 яйця
✅ 150 мл вершків 33%⠀
Для карамелі:
✅ 175 р цукру
✅ 75 г вершкового масла
✅ 1/2 ч. л. солі
✅ 120 мл вершків 33% ⠀
✅ 150 г смаженого арахісу⠀
Чізкейк Снікерс з печивом і карамеллю в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Основу:
Печиво подрібнюємо блендером до крихти. Додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Кладемо в роз’ємну форму, застелену пергаментом, формуючи дно і борти. Прибираємо в холодильник, поки будемо готувати начинку. ⠀⠀
Печиво подрібнюємо блендером до крихти. Додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Кладемо в роз’ємну форму, застелену пергаментом, формуючи дно і борти. Прибираємо в холодильник, поки будемо готувати начинку. ⠀⠀
2. Начинка:
До вершкового сиру додаємо цукор, яйця і вершки. Добре перемішуємо віночком (не міксером!) до однорідної маси. На низ духовки ставимо ємність з гарячою водою, а форму з чізкейк ставимо на середній рівень і випікаємо в розігрітій до 130 градусів духовці 1,5 години. Температуру вище не ставимо, щоб чізкейк не потріскався. Охолоджуємо його прямо в духовці з відкритими дверцятами.⠀⠀
До вершкового сиру додаємо цукор, яйця і вершки. Добре перемішуємо віночком (не міксером!) до однорідної маси. На низ духовки ставимо ємність з гарячою водою, а форму з чізкейк ставимо на середній рівень і випікаємо в розігрітій до 130 градусів духовці 1,5 години. Температуру вище не ставимо, щоб чізкейк не потріскався. Охолоджуємо його прямо в духовці з відкритими дверцятами.⠀⠀
3. Карамель:
На середньому вогні розтоплюємо цукор. Додаємо вершкове масло, сіль і швидко перемішуємо. Вливаємо вершки, перемішуємо, тримаємо на вогні кілька хвилин, даємо охолонути. Додаємо арахіс і перемішуємо. ⠀
На середньому вогні розтоплюємо цукор. Додаємо вершкове масло, сіль і швидко перемішуємо. Вливаємо вершки, перемішуємо, тримаємо на вогні кілька хвилин, даємо охолонути. Додаємо арахіс і перемішуємо. ⠀
4. Викладаємо карамель з арахісом зверху на чізкейк і прибираємо в холодильник як мінімум на 3 години (краще на ніч).
Відео рецепт 👇