Човники кабачки фаршировані фаршем, сиром і помідорами в духовці

Що-то всі фрукти-фрукти, адже зараз такий вибір овочів! Але кабачок – це моя особлива любов! Човники кабачки фаршировані фаршем, сиром і помідорами в духовці простий рецепт домашній. Обожнюю все, що можна приготувати з цього чудового овочу і заготовити з ним же! Сьогодні у мене кабачки фаршировані, та під сирно-майонезній скоринкою, ну дуже смачно!

Інгредієнти

(сподіваюся, всім зрозуміло, що до грама зважувати не потрібно):

5 молоденьких кабачків
1 цибулина
1 велика морквина🥕
2 помідора🍅🍅
1 солодкий перчик🌶️
400-500 г фаршу
100 г кус-куса
сіль, спеції за смаком
2 ст. л раст.масла
150 г сиру
50 г майонезу

Човники кабачки фаршировані фаршем, сиром і помідорами в духовці покроковий рецепт

1. Кабачки розрізати уздовж навпіл, ложкою вийняти м’якоть, залишаючи стінки товщиною 0,5-1 див. Вийняти м’якоть нарізати дрібним кубиком, відправити в сотейник і трохи посолити. На дно форми налити трохи води і укласти лодочки.
2. Цибулю дрібно нарізати, припустити на раст.олії, додати натерту моркву і дрібно порізаний перець. З помідорів зняти шкірку, дрібно нарізати, додати до овочів і всі разом трохи протушить.
3. Сотейник з м’якоттю кабачка поставити на 🔥, додати фарш і, розбиваючи грудочки, довести до кипіння, потім додати цибулю з морквою, перцем і томатами, приправити спеціями і тушкувати до готовності ~20-25 минут.

4. В кінці додати кус-кус і потримати під кришкою 2-3 хвилини. Начинку розкласти по лодочкам, присипати зверху натертим сиром, поверх сиру нанести сіточку з майонезу. Форму відправити в заздалегідь розігріту до 180° духовку і запікати кабачки до рум’яної скоринки ~40-50 хвилин. Подавати з пилу-жару, посипавши зеленью.