Дагестанский Ботлихский пиріг з курагою та горіхами

Відомий Дагестанський Ботлихский пиріг з курагою та горіхами простий рецепт.

Інгредієнти

Кефір – 150 гр.,
Яйце – 1шт.,
Сіль – щіпка,
Сода – 1 ч. л.,
Цукор – 70 гр.,
Сметана – 120 гр.,
Масло вершкове – 110 гр.,
Масло рослинне – 2 ст. л.,
Борошно – близько 550 гр.,
Ваніль.

Начинка :
Курага – 200 гр.,
Цукор – 200 гр.,
Волоські горіхи – 200 гр.

Дагестанский Ботлихский пиріг з курагою та горіхами покроковий рецепт

1. В кефір додаємо соду, перемішуємо, залишаємо. В окремій мисці змішуємо 70 гр. цукру, яйце, сметану, перемішуємо, додаємо кефірну масу, розтоплене вершкове масло, рослинна олія, розмішуємо, додаємо борошно, замішуємо тісто і ставимо на ніч у холодильник.
2. В оригінальному рецепті роблять окремо шар з горіховою начинкою (100гр. цукру змішати з 200гр.горіхів) і окремої шар з курагою (100гр. цукру 200 гр. кураги). Збірка: шар тіста, шар горіхами, шар тіста, шар кураги, шар тіста). Я просто змішала всі інгредієнти в блендері для начинки.
3. Поділила тісто на 3 частини. Взяла форму 27 см, поклала 1 пласт розкатаного тіста, начинку, ще тісто, знову начинку і закрила пластом тіста. Змастила яйцем. Верхній шар протыкала вилочкою. Випікаємо при температурі 180 градусів 30 – 35 минут.