Деруни з моцарелою

Як зробити Деруни з моцарелою рецепт простий. Впевнена, що ні один рецепт дерунів не зрівняється з цим, просто спробуйте!

Інгредієнти

– 350 грам картоплі
– 120 грам моцарели (можна впринципі будь-який сир, але саме моцарелла дає і ніжний вершковий смак)
– 1 жовток
– сіль, перець за смаком
– 1 їдальня ложка борошна
– 2 столові ложки масла для смаження (оливкова, соняшникова)

Зразкове КБЖУ на 100 грам 240/8/14/18

Деруни з моцарелою покроковий рецепт

1. Картоплю миємо та очищаємо. Трьом на крупній тертці і руками віджимаємо весь сік. Моцарелу тремо на крупній тертці. Додаємо до картоплі. Додаємо жовток, сіль і перець, борошно. Перемішуємо до однорідної консистенции.

2. Розігріту сковорідку трохи змащуємо маслом. Смажимо деруни до щільної золотистої скоринки з двох сторін по 2 хвилини (1 драник – 1 столова ложка тесту) Можна накрити кришкою при смаженні з другої стороны.

3. Готові деруни викладаємо на серветки або паперовий рушник і витираємо зайвий жир. Подаємо зі сметаною, можна додати трохи соусу песто і зелень.

Відео рецепт 👇