Картопляні деруни

Як зробити Картопляні деруни рецепт простий! Хто любить деруни? Їм їх і холодними і гарячими, будь-якої форми і виду! Дуже їх люблю.

Інгредієнти

Картопля – 600-700 гр
Велика цибулина – 1 шт
Борошно – 2 ст. л
Яйце – 1 шт
Сіль
Рослинне масло для смаження
За бажанням можна додати часник

Картопляні деруни покроковий рецепт

1. Картоплю почистити і натерти на дрібній тертці, теж саме проробити з цибулею! Цибуля дозволяє дерунам бути пишними і не темніти! Масу можна не віджимати і за підсумком смажити деруни як оладки! Я ж віджати масу від рідини! Мені здалося, що так краще!
2. Додаємо яйце, борошно, сіль і хто любить часник, все перемішуємо! Маса у мене була відносно густа. На сковороді розігріти олію і ложкою викладати у вигляді коржів наше тісто!
3. Смажимо з двох сторін на слабкому вогні, щоб вони добре просмажаться всередині. До дерунам можна підготувати сметанний соус (сметана, майонез, часник, зелень). Подавати горячими!