«Чак-чак» без якого не обходиться жоден стіл на свято Ураза-Байрам! Як зробити Десерт Чак Чак по татарськи в домашніх умовах простий і швидкий рецепт.
Інгредієнти
для тесту:
– борошно 600 г
– яйце 6 шт
– сіль щіпка
– сода 0,5 гашене оцтом
– Для сиропу
– мед 250 мл
– цукор 250 г
У мене вийшло таких вийшло 2 чак-Чака.
Десерт Чак Чак по татарськи в домашніх умовах покроковий рецепт
1. До борошна додаємо сіль, соду гашену оцтом, яйця і замішуємо тісто. Даємо трохи відпочити і ділимо на 4 частини. Потім розкачуємо і нарізаємо локшину. Смажимо локшину у великій кількості соняшникової олії невеликими порціями. Витягуємо на друшляк, щоб скло зайве масло. Поки остигає локшина смажимо волоський орех.
2. Волоський горіх потрібно помити і просушити в духовці або на сухій сковороді, на повільному вогні, постійно перемішуючи. Для сиропу з’єднуємо цукор з медом, варимо ра повільному вогні до появи пінки. Готовність сиропу перевіряємо в холодній воді, повинна утворитися капелька.
3. Потім з’єднуємо сироп з локшиною і горішками, все перемішуємо і перекладаємо на дерев’яну доску.
4. Мокрими руками або в рукавичках надаємо форму чак-чака, добре утрамбовываем.
5. Як охолоне можна нарізати на квадратику і зберігаємо в холодильнику до праздника.
Відео рецепт 👇