Як зробити десерт крем брюле домашній рецепт простий. Це один з найбільш смачних французьких десертів, який легко приготувати вдома! Ніжний ванільний крем під хрусткий, обпаленої карамельною скоринкою. Ммм.. смакота неймовірна!
Інгредієнти
на 3 порції (круглі формочки діаметром 8 див)
Вершки – 33-35 % – 230 мл
Цукор – 50 гр.
Ванільний цукор (пакетик) або стручок ванілі, ванільний екстракт (1 ч. л.)
Жовток – 3 шт.
Сіль – щіпка
Коричневий цукор – для карамельний скоринки
Десерт крем брюле домашній покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 170 °C У сотейник налити вершки, додати половину цукру і сіль. На повільному вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння ( до перших бульбашок), відразу зняти з вогню. Стручок ванілі розрізати навпіл, вийняти ножем насіння, додати в гарячі вершки разом зі стручком (або ванільний екстракт, ванільний цукор), накрити харчовою плівкою, залишити на 20 минут.
2. До жовтків додати цукор, що залишився, добре розмішати віночком (не збивати сильно). Вершки знову поставити на вогонь і довести до кипіння, відразу зняти з вогню, вийняти стручок ванілі і поступово ввести вершки в жовтково-цукрову суміш, постійно перемішуючи віночком (щоб жовтки не зварилися). Утворилася після розмішування піну прибрати ложкою. Перелити суміш у ємність з носиком, щоб зручніше було разливать.
3. Форму для випічки або деко застелити папером для випічки і поставити в неї керамічні формочки. Акуратно розлити суміш, заповнюючи форми на 3/4 об’єму. У форму залити окріп, заповнити водою до 1/3 висоти формочок з кремом, робити це потрібно акуратно, щоб вода не потрапила в десерт.
4. Запікати в попередньо розігрітій духовці від 15 до 20 хвилин, все залежить від розміру ваших формочок. Десерт готовий коли він схопився країв і зверху, в середині він повинен злегка колихатися, як желе. Повністю остудити десерт при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник мінімум на 2-3 часа.
5. Дістати десерт з холодильника, посипати коричневим цукром і з допомогою пальника розплавити цукор, для того, щоб отримати обпалену скоринку.(якщо немає пальника, заздалегідь розігріти духовку в режимі гриль на максимальній температурі, поставити десерт і запекти до утворення коричневої скоринки, дістати і охолодити). Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇