Десерт Panforte італійський різдвяний пиріг

Як смачно зробити Десерт Panforte італійський різдвяний пиріг простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Чарівний італійський десерт, який неможливо описати одним словом. Могли б собі уявити поєднання брауні, лукума і грильяжу? Все в одному флаконі, це і робить італійський Різдвяний Panforte неповторним

Інгредієнти

150 гр фундук
150 грам мидаль
1/2 склянки борошна (стакан 200 гр)
2 1/2 ст л какао
1 ч л ванільною есенції
1 1/2 год л кориці
1/2 склянки сушеного інжиру (порізаного кубиками середнього розміру)
1/2 склянки сушених абрикосів (порізаних кубиками середнього розміру)
1/4 ст змішаної цедри ( мандарин, апельсин, лимон)
3/4 склянки меду
75 грам цукру
100 грам гіркого шоколаду (%60 вмісту какао

Десерт Panforte італійський різдвяний пиріг покроковий рецепт

1. На застелений пергаментом деко викладаємо горіхи і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 8 хвилин. Дістаємо, фундук очищаємо від лушпиння і відправляємо в миску до порізаним сухофруктам. Туди відправляємо цедру і ванільну есенцію. В окремій мисці змішуємо борошно, корицю, какао.
2. Додаємо до сухофруктів і горіхів і ретельно перемішуємо. У сотейник кладемо цукор і мед, на середньому вогні даємо цукру злегка розтанути, потім кидаємо шоколад, поламаний на шматочки. Перемішуємо лопаткою, даємо шоколаду повністю розтанути, як тільки суміш почне майже відразу кипіти выключаем.
3. Виливаємо в миску до рештою інгредієнтами і швидко перемішуємо. Форму застеляємо пергаментним папером і викладаємо суміш. Ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 35 хвилин. Дістаємо і даємо повністю охолонути. ⠀ За бажанням можна зверху присипати цукровою пудрою. Цей десерт відмінно поєднується з чашкою кави. Додайте трохи магії у ваші передноворічні будні