Десерт Павлова з малиновим сиром від Гордона Рамзі

Як смачно зробити Десерт Павлова з малиновим сиром від Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1 яєчний білок
¼ чашки (50 г) цукрового піску
1 ½ чайної ложки кукурудзяного крохмалю
½ чайної ложки дистильованого білого оцту
½ чайної ложки ванільного екстракту
Рожевий харчовий барвник, за бажанням

Малиновий сир: (вихід 1 ½ склянки)
7 столових ложок (100 г) несолоного вершкового масла
1 чашка малини
½ склянки (100 г) цукрового піску
5 яєчних жовтків
1 столова ложка лимонного соку
Невелика щіпка солі
Цедра ½ лимона

Полуниця в шоколаді:
1 чашка шоколадної стружки (темної або суміші темного і напівсолодкого)
1 столова ложка кокосового масла
5-10 ягід полуниці, добре вимитих і висушених

Свіжа малина для подачі

Десерт Павлова з малиновим сиром від Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Приготуйте “Павлову”: Розігрійте духовку до 350 ° F (175 ° C). Змішайте кукурудзяний крохмаль, оцет і ваніль в невеликій мисці до отримання однорідної маси і відкладіть в сторону.

В чисту миску додатиьте яєчний білок і цукор і перемішайте ручним міксером з насадкою для збивання на середньо-низькій швидкості до отримання однорідної маси, менше 1 хвилини. Збільшіть швидкість до середньо-високої і збивайте до утворення м’яких піків, близько 2-3 минут.

2. Додайте суміш кукурудзяного крохмалю і харчовий барвник, починаючи з однієї каплі харчового барвника, збиваючи його міксером, потім повторюйте, поки колір не стане за вашим смаком. Продовжуйте збивати, поки не почнуть утворюватися тверді, блискучі списи, ще близько 3-5 хвилин.

Застеліть деко пергаментним папером. Використовуйте лопатку, щоб зішкребти безе з миски прямо на пергаментний папір і надати йому форму приблизно 4-дюймового кола. Безе повинно бути не менше 1 дюйма высоту.

3. Використовуйте лопаточку або тильну сторону ложки, щоб надати неглибоку форму, схожу на миску, в центрі, трохи піднявши краю (це створить простір для малинового сиру, в якому він буде лежати пізніше).

Перекладіть деко в духовку і відразу ж зменшіть вогонь до 220F (105 °C). Випікайте протягом 1 години 15 хвилин, потім вимкніть духовку і залиште в духовці на кілька годин до повного охолодження.

Не відкривайте дверцята духовки під час приготування і охолодження. Вийміть з духовки не менш ніж через 3 години після вимкнення. Приготуйте малиновий сир: Поставте сито з дрібною сіткою на середню жаростійку миску. Якщо ви плануєте використовувати сир незабаром після приготування, приготуйте крижану ванну.

4. Розтопіть вершкове масло в невеликій каструлі на середньо-повільному вогні до повного розплавлення. Якщо масло почне пузиритися, зменшіть вогонь. Додайте малину, цукор, яєчні жовтки, лимонний сік і сіль і збийте до однорідності.

Готуйте протягом 7-9 хвилин, поки маса не досягне принаймні, 160 °F (70 °C) і не почне густіти, як пудинг. Процідіть через сітчасте сито, видаліть всі тверді частинки і додайте лимонну цедру в проціджений сир.

Спробуйте на приправу і, якщо використовуєте найближчим часом, поставте на крижану баню і часто помішуйте, щоб швидко остудити. При подальшому використанні накрийте поверхню сиру поліетиленовою плівкою (щоб не утворилася плівка), потім помістіть в холодильник для охлаждения.

5. Після охолодження зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до готовності до вживання. Приготуйте полуницю в шоколаді: Застеліть деко пергаментним папером. Зробіть пароварку, налив у каструлю середнього розміру приблизно 2 ” води і доведіть воду до кипіння.

Помістіть шоколад і кокосове масло в металеву, скляну або іншу термостійку посуд середнього розміру і поставте її над киплячою водою, стежачи за тим, щоб дно чаші не стикалося з водою. Дайте шоколаду розтанути і перемішуйте термостійкої лопаткою, поки шоколад повністю не розплавиться і не залишиться кусочков.

6. Зніміть миску з вогню і покладіть на кухонне рушник. Повністю висушіть зовнішню поверхню чаші. Тримаючи одну полуницю за плодоніжку, акуратно занурте її в розтоплений шоколад приблизно на ¾ висоти ягоди, але не занурюйте повністю. Акуратно струсіть надлишки шоколаду назад в миску і викладіть обмакнутую полуницю на деко, застелене пергаментом. Повторіть з рештою клубникой.
7. Дайте охолонути при кімнатній температурі протягом 30-45 хвилин або помістіть деко в холодильник і дайте йому охолонути до застигання, приблизно 15-25 хвилин. Дістаньте з холодильника за 20-30 хвилин до подачі. Перед подачею викладіть “павлову” на сервірувальну тарелку.
8. Викладіть ложкою малиновий сир в середину “павлова”, додаючи стільки або менше, скільки вам подобається. Викладіть шоколадну полуницю в сирну масу і розкладіть на тарілці, якщо хочете, додайте свіжу малину. Подавайте з двома ложками.
9. Примітка: Перед приготуванням “павлова” переконайтеся, що миска для змішування повністю чиста і суха, і що при відділенні білка від жовтка не залишається слідів яєчного жовтка. Будь-який жир, що залишився в мисці або у формі жовтка, завадить досягти безе совершенства.
10. Поради:
Збережіть яєчний жовток з “павлова” для використання в малиновому сирі. При подвоєнні або збільшенні кількості за рецептом Павлова використовуйте міксер, оснащений насадкою для збивання. Pavlova можна приготувати за 24 години, просто зберігайте в герметичному контейнері в темному, прохолодному місці, але не в холодильнику. Малиновий сир можна приготувати за 3 дні: зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до готовності до вживання.

Полуниця в шоколаді зберігається в холодильнику до 24 годин, але краще всього подавати протягом декількох часов.