Як зробити домашні іриски з молока та цукру рецепт простий. Хто не любить іриски? Іриски люблять всі! На радянських полицях не було цукерок, але іриски були завжди і скрізь. Це таке тепле спогад дитинства:)) У мого чоловіка вони асоціюються з вирваними пломбами, але він все одно наполегливо їх їсть. А потім йде до стоматолога ставити пломби:)) Але ми не будемо про сумне, ми підемо на кухню і зваримо іриски. Рецепт до подиву простий і варіабельний. Потрібно просто зварити молоко з цукром до потрібної густоти.
Решта – на ваш смак. Густота – на око. А кому потрібно точно, то беріть термощуп. Температура готової суміші в інтервалі 120-130 градусів. Я зварила до 125, у підсумку ледве розколола ножем, вийшло дуже твердо. Якщо хочеться м’якше – знімайте з вогню раніше. Формування: головне, щоб не прилипло намертво. До чого не прилипає: силікон або змащений рослинним маслом пергамент. Перевірено. А якщо не хочеться штрикати ножем, що дуже трудомістко, залийте змащені маслом формочки для шоколадних цукерок або льоду.
Решта – на ваш смак. Густота – на око. А кому потрібно точно, то беріть термощуп. Температура готової суміші в інтервалі 120-130 градусів. Я зварила до 125, у підсумку ледве розколола ножем, вийшло дуже твердо. Якщо хочеться м’якше – знімайте з вогню раніше. Формування: головне, щоб не прилипло намертво. До чого не прилипає: силікон або змащений рослинним маслом пергамент. Перевірено. А якщо не хочеться штрикати ножем, що дуже трудомістко, залийте змащені маслом формочки для шоколадних цукерок або льоду.
Інгредієнти
– 200 гр топленого молока
– 200 гр цукру
– 2 ст л меду
– 30 гр вершкового масла
– 1 пакетик ванільного цукру
Домашні іриски з молока та цукру покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти помістити в сотейник. Нагріти до кипіння і варити на невеликому вогні при постійному помішуванні. По часу приблизно 40-50 хвилин. Або до 120-130 градусов.
2. Відразу вилити у форми і охолодити в холодильнике.
3. Зберігати бажано там же, обернувши кожну цукерку пергаментом, інакше вони злипнуться, нахапавши води з воздуха.