Кокосовий тарт з мигдалем і кокосовою стружкою

Як зробити дуже смачний Кокосовий тарт з мигдалем і кокосовою стружкою рецепт простий.

Інгредієнти

🔸Для основи:
✅Кокосова стружка або пластівці – 150 гр.
✅Кокосова олія – 60 мл
✅Вівсяні пластівці – 40 гр.
✅Борошно з бурого рису – 45 гр.
✅Сіль – ¼ ч. л.
✅Борошно з борошна – 120 гр.
✅Кленовий сироп – 30 мл
✅Ванільний екстракт – 1 ч. л.

🔸Для начинки:
✅Мигдаль – 140 гр. замочений протягом ночі
✅Вода – 1200 мл.
✅Кокосова стружка – 450 гр.
✅Агар-агар – 2 ч. л.
✅Кленовий сироп – 60 мл
✅Кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
✅Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Кокосовий тарт з мигдалем і кокосовою стружкою покроковий рецепт

1. Духовку попередньо розігріваємо до 180С, застеляємо форму для тарта пергаментом і змащуємо олією з боків. ⠀ В блендері пробиваємо разом вівсяні пластівці, рисову муку, сіль і половину кокосової стружки до дрібної крихти. ⠀ Додаємо борошно зі спельти і решту кокосову стружку, перемішуємо. ⠀ Додаємо розтоплене кокосове масло і замішуємо руками тісто. ⠀
2. Додаємо кленовий сироп і ванільний екстракт і продовжуємо замішувати, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Тісто не повинно бути ні сухим, ні занадто вологим. ⠀ Викладаємо тісто у форму і вирівнюємо по ній. Випікаємо 20 хвилин в духовці, потім даємо повністю охолонути. ⠀
3. Для начинки очистити мигдаль від шкірки і пробиваємо половину в блендері з половиною води і 150 гр. кокосової стружки протягом 2 хвилин. ⠀ Потім проціджуємо через марлю, віджимаючи рідину. ⠀ Повторюємо з рештою мигдалем, водою і кокосовою стружкою. Після проціджування у нас буде приблизно 1, 4 літри мигдально-кокосового молока. ⠀
4. Переливаємо його в каструлю, додаємо агар, кленовий сироп і сіль. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин, не забуваючи помішувати. ⠀ Додаємо крохмаль, ретельно перемішуємо і варимо до загустіння. ⠀

5. Додаємо ванільний екстракт. Після загустіння даємо охолонути 10 хвилин, потім виливаємо на основу. Прибираємо в холодильник на 3 години мінімум до застигання. ⠀ Подаємо з ягідним соусом або джемом.