Домашні коржики в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
✅ 400г – борошно
✅ 200г – цукор
✅ 80г – молоко
✅ 100г – вершкове масло
✅ 1шт – яйце
✅ 2ч/л – розпушувач
✅ 1 щіпка ваніліну
Домашні коржики в духовці покроковий рецепт
1. Наливаємо в каструлю молоко , додаємо цукор і починаємо перемішувати. Кип’ятити не треба, просто добре розігріваємо. Отриманий сироп наливаємо в миску і туди ж вершкове масло кімнатної температури. Ретельно перемішуємо до розчинення масла і даємо охолонути до кімнатної температуры.
2. В окремій мисці розбиваємо яйце, перемішуємо і заливаємо в наш сироп, а далі додаємо ванілін . Змішуємо борошно і розпушувач і кладемо в миску. Місимо тісто. Виходить м’яке і не прилипающее до рук тесто.
3. Розкачуємо товщиною в 1,5 см і ділимо формочкою (можна будь-якої форми, у мене кругла 9см). Зайве тісто збираємо і знову розгортаємо для форми. Коржики перекладаємо на папір для випічки і змащуємо сумішшю з яєчного жовтка і столової ложки молока.
4. Виделкою робимо візерунок «Хрест на хрест». Ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин (до зарумянивание).
Відео рецепт 👇