Домашні заварні тістечка із заварним кремом і сирним

Як приготувати смачні домашні заварні тістечка із заварним кремом і сирним рецепт простий. Іноді хочеться маленьких тістечок з дитинства і, щоб усередині заварний крем і можна цукрової пудри зверху(але синець мені дуже солодко, тому не додаю) Рецепт тіста дуже простий і вдалий, якщо все зважити і зробити точно за рецептом, то виходить у всіх і завжди ❤️ Всередині можна додати будь-який крем(я люблю заварний зі збитими вершками), можна масляний або згущеним молоком, сирний або шоколадний. Колечка посипала тертим мигдалем, це дає трохи горіховий аромат (ще смачно волоський горіх так на дрібній тертці потерти і зверху посипати).

Інгредієнти

вода 150
молоко 150
цукор трісок
сіль трісок
борошно 140гр
яйця 180-200гр (спочатку вводите 180 і доглядачем консистенцію, потім додаєте ще, якщо треба)
олію слив 100гр

сирний крем
Сир 5% 200 гр
Сах пудра 70 гр
Вершки 33% 200гр
Ваніль

Класичний заварний крем Дипломат
молоко 500гр
жовток 90гр
цукор 100 гр
кукурудзяний крохмаль 45 гр
стручок ванілі і цедра апельсина

Шантильї
вершки 33% 500гр
цукрова пудра 50 гр
1 стручок ванілі Бурбон

Домашні заварні тістечка із заварним кремом і сирним покроковий рецепт

1. Воду, молоко, сіль, масло, цукор змішати в сотейнику, довести до кипіння, зняти з вогню, всипати борошно і швидко розмішати до однорідності, повернути на плиту, злегка просушити тісто, помішуючи, зняти з вогню, остудити до 50С і ввести порційно яйця, ретельно вмішуючи кожну порцію перед додаванням новой.
2. Помістити тісто в кондитерський мішок і прибрати в холодильник на годину, можна на ніч. відсаджуємо еклери/колечка потрібної форми на деко, застелене пергаментом, зверху добре побризкати маслом і присипати цукровою пудрою через дрібне сито 🌟. Кільця зверху посипала тертим мигдалем 💕.
3. Для затишних домашніх еклерів: гріємо духовку до 180С, в розігріту духовку ставимо деко на 30-40 хвилин. Головне!!! ні в якому разі не відкривайте духовку перші 20-25 хвилин, інакше тісто осяде і на очах здується. Важливо завжди пам’ятати про те, що ВСІ духовки різні! Ніколи не залишайте в духовці те, що готуєте вперше без нагляду. Підглядайте кожні 5-10 хвилин, не треба чекати чіткого часу за рецепту.
4. Сирний крем.
Збити вершки з пудрою і ваніллю. Сир пробити заглибним блендером з половиною вершків ніжний крем, поступово, додати решта вершки. Якщо солодощі мало, то кількість пудри треба збільшити. Смак залежить від якості продуктів, чим довше збиваєте блендером , тим ніжніше вийде крем.
5. Класичний заварний крем Дипломат.
Класичний заварний крем дипломат. Настояти молоко з цедрою апельсина, стручком і насінням ванілі, половиною цукру. Змішати жовтки з цукром, додати крохмаль, перемішати віночком, не залишаючи грудочок. Знову довести суміш з молоком до кипіння, потім змішати частина з жовтками і крохмалем. З’єднати обидві суміші, готувати на середньому вогні, постійно. Помішуючи віночком. Перелити в плоский посуд, накрити плівкою “в контакт”, швидко остудить.
6. Шантильї.
У холодні вершки додати насіння ванілі і стручок і настояти, вийняти стручок. Збити холодні вершки з допомогою віночка або в міксері, додаючи цукрову пудру в 3-4 прийому до моменту “Шантильї”. Охолоджений заварний крем збити до гладкості, поступово додати невеликими порціями Шантильї, довівши до потрібної консистенции.