Домашній глінтвейн на червоному вині

Як смачно зробити Домашній глінтвейн на червоному вині простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Теплий, гарячий винний напій. Який ідеальний, якщо ви забігли додому з морозу, повністю змерзли і хочете знову відчути всі принади життя. Або коли за вікном завірюха і свій ніс краще не висовувати далі гуртки глінтвейну

Інгредієнти

700 мл хорошого червоного вина
2 ст. л. меду
1 яблуко
1 апельсин
10 шт. гвоздики
2 палички кориці
2 зірочки анісу
150 мл води

за бажанням:
1⁄2 ч. л. мускатного горіха
1⁄2 ч. л. кардамону

Домашній глінтвейн на червоному вині покроковий рецепт

1. Розріжте яблуко на 6 часточок, видаліть серцевину. Апельсин розрізати на кружечки 5 мм завтовшки. Гвоздику вставте в часточки яблука і апельсини. Складіть в каструлю (1 л) яблуко, апельсин (з гвоздикою), корицю, аніс, мускатний горіх і кардамон. В ідеалі: Залийте 100 мл води, доведіть майже до кипіння і вимкніть і залиште на 30 хвилин настоятися. Але якщо поспішайте, цей крок можна пропустить.

2. Влийте вино, прогрійте на середньому вогні. Ні в якому разі НЕ доводьте до кипіння! В ідеалі, якщо вино гарне, у вас повинна почати утворюватися біла пінка на поверхні, ось тоді то й пора вимикати. Готовий глінтвейн. Якщо пінка не утворюється, прогрівайте, помішуючи, до тих пір, поки не піде пар (але НЕ дайте йому закипіти!). Вимкніть плиту.

3. Додайте мед. Якщо хочеться більше солодощі, додайте ще ложку меду. Я залишаю глінтвейн стояти на плиті на мінімальній температурі (на 1 із 9). Так він не закипає і не остигає. Наливайте в гуртки, які довго зберігають тепло. Обов’язково в кожну кружку зачерпніть часточки яблука і апельсини. Насолоджуйтеся вже скоріше

Відео рецепт 👇