Дійсно вдалий рецепт овочевого страви рататуй. Вам буде не тільки смачно, але і дуже красиво. Як зробити Домашній овочевий рататуй в духовці рецепт простий і швидкий.
Інгредієнти
Для соусу:
Ароматна соняшникова масло 30мл – можна зробити самій або купити в магазин. Я спробувала масло з чорним часником від фірми Mr.Ricco 👌
1 велика цибулина
1 велика морква
2 середніх солодких перцю
2-3 шт помідори (зняти шкірку)
Спеції: у мене прованські трави 1ст.л без гірки
Свіжа зелень пучок
Сіль за смаком
Цукор 1,5 ч. л (теж за смаком)
Домашній овочевий рататуй в духовці покроковий рецепт
1. Овочі: помідори, кабачок або цукіні, баклажан. Залежить від розміру, по 1-2 штуки не більше👌 В кінці сіль за смаком і збризнути ароматним маслом 10г Калорійність страви 70-85ккал на 100г👌 Овочі для соусу розрізаємо будь-яким способом, можна крупно, все одно будемо подрібнювати. На ароматній олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву, обсмажуємо, потім болгарський перець і помідори. Тушкуємо під кришкою до розм’якшення овочів (приблизно 5-7 хвилин).
2. Тим часом кабачки, баклажани і помідори ріжемо на кружечки. До овочів додаємо сухі спеції, свіжу зелень і подрібнюємо до стану овочевої ікри або домашньої аджики (зручно скористатися блендером). В кінці додаємо цукор і сіль за смаком. Повинна вийде дуже смачна заправка.
3. Пробуємо, якщо вам смачно, то велика частина зроблена! Заправку розподіляємо по формі. Зверху викладаємо овочі. Солимо, скроплюємо ароматним маслом і випікаємо під фольгою 1 – 1,10 годину в розігрітій 180 градусів духовке.
4. Знімаємо фольгу і запікаємо ще 30 хвилин. Даємо настоятися 10 хвилин і подаємо до столу. Приємного апетиту 😘.
Відео рецепт 👇