Готую ідеальний бісквітний медовик без розкочування коржів. Торт настільки простий, наскільки й смачний. І ви самі в цьому переконаєтеся, приготувавши за цим рецептом. Як зробити Домашній торт Медовик з кремом зі сметани і згущеного молока рецепт простий.
Пористі і дуже ніжні медові коржі, які не потрібно розгортати в поєднанні з домашньою сметаною роблять Медовик по-справжньому вишуканим тортом, який сподобається всім, хто любить традиційні торти перевірені часом. Істотною перевагою бісквітного.
Медівника, є те, що більше не потрібно докладати зусилля на лід кожного коржа окремо, а досить просто вимісити одним замісом тісто і розрізати ножем на пласти. Час приготування скорочується, а настрій піднімається.
Так давайте просто візьмемо і зробимо Медовик, який подарує багато позитивних емоцій та усмішок, а враховуючи, що ви на каналі Солодкий Майстер можете бути впевнені, що торт вийде смачний і стабільний.
Пористі і дуже ніжні медові коржі, які не потрібно розгортати в поєднанні з домашньою сметаною роблять Медовик по-справжньому вишуканим тортом, який сподобається всім, хто любить традиційні торти перевірені часом. Істотною перевагою бісквітного.
Медівника, є те, що більше не потрібно докладати зусилля на лід кожного коржа окремо, а досить просто вимісити одним замісом тісто і розрізати ножем на пласти. Час приготування скорочується, а настрій піднімається.
Так давайте просто візьмемо і зробимо Медовик, який подарує багато позитивних емоцій та усмішок, а враховуючи, що ви на каналі Солодкий Майстер можете бути впевнені, що торт вийде смачний і стабільний.
Інгредієнти
Медовий бісквіт:
1. Мед – 100 р.;
2. Яйця – 4 шт.;
3. Борошно – 350 р.;
4. Цукор – 200 г;
5. Вершкове масло – 130 р.;
6. Сода – 10 р.
Сметанний крем:
1. Сметана (жирна) – 800 р.;
2. Згущене молоко варене – 300 р.;
Молочна просочення:
1. Згущене молоко – 100 р.;
2. Вода кипяченная – 50 р.
Обсипання:
1. Волоські горіхи – 200 р.
Загальний вихід готового виробу становить 2 кг.
Домашній торт Медовик з кремом зі сметани і згущеного молока покроковий рецепт
1. Сотейник з медом встановлюю на плиту і вмикаю помірний вогонь. Додаю соду. По мірі нагрівання мед стає рідким і сода легко в ньому розчиняється. Вимішую лопаткою, щоб мед добре заварився і вийшов яскравий карамельний колір. Як тільки мед став насичено карамельного кольору, додаємо вершкове масло. Перемішую масло в гарячому меді лопаткою, щоб воно повністю розчинилося. В яйця додаю цукор. Вимішую на високих оборотах міксера протягом 3х хвилин. Яєчна основа після вимішування значно збільшилася в обсязі і добре посвітлішала. Вливаю теплий медово-вершковий сироп в яєчну основу. Недовго перемішуємо міксером до однорідного карамельного кольору. В яєчно-медову суміш додаю все борошно. Недовго перемішуємо міксером до отримання однорідного медового теста.
2. Ось таке текуче медове тісто, яке нагадує карамель, вийшло. В прямокутний лист, розміром 24Х34 сантиметри, попередньо вистелене тефлоновим килимком, викладаю все медове тісто. Розподіляю тісто по всій площі листа силіконової лопаткою. Щоб тісто не прилипало до бортів форми, рекомендую їх заздалегідь змастити вершковим маслом. Розмір і форма тари для випікання, носить рекомендаційний характер, ви можете використовувати іншу форму і розмір своєї тари, для випікання медового бісквіта. Прибираю деко з тестом в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев’яною шпажкою, не виймаючи форму з тестом з духовки. Для приготування крему в варене згущене молоко додаю 200 грам сметани від загального обсягу. Перемішую ручним віночком, щоб інгредієнти повністю змішалися. Це робиться для того, щоб при вимішування загального сметанного крему, варена згущене молоко повністю і стабільно втрутилася в сметану, без крупинок.
3. В добре охолоджену сільську сметану додаю все згущенку. Збиваю ручним віночком, щоб отримати сметано-згущений крем. Друзі, за цим рецептом я використовую дуже жирну сільську сметану не менше 40% жирності, яку продають на вагу. Запитуйте сільську сметану в своєму місті на ринку, де продають домашні молочні продукти від свого господарства. В супермаркетах таку сметану не купити, а тому якщо раптом в наявності немає такої сметани, тоді, замість жирної сметани ви можете приготувати сметано-вершковий крем, який також є на моєму каналі. Замість сметани можна купити вершки не менше 33% жирності і збити, а як правильно збити вершки і приготувати вершковий крем, ви можете подивитися, пройшовши за посиланням яку я прикріпив до даної публікації. По мірі збивання сметано-згущений крем стає щільним і текстурным.
4. Ось такий густий і стабільний сметано-згущений крем, який дуже добре тримається на віночку, вийшов. Для приготування просочення в згущене молоко вливаю кип’ячену воду. Перемішую до отримання однорідного, молочного сиропу. Молочний сироп для просочення торта готовий. Ось такий пишний медовий бісквіт вийшов. Залишаю бісквіт до повного охолодження. Обережно розрізаю бісквіт, щоб вийшло три медових коржа. Рекомендую використовувати ніж пилку, при відсутності ножа пилки, скористайтесь дуже гострим ножем. Ось такі пористі і м’які медові коржі вийшли. Пропитываю перший медовий корж молочним сиропом, який я попередньо поклав пористої стороною вгору. Частина крему викладаю на поверхню медового коржа, щоб залишився крему вистачило на другий корж, а також трохи на вирівнювання. Рівномірно розподіляю крем силіконової лопаткою по поверхні выпечки.
5. Встановлюю другий медовий корж, зверху прикладаю дошку і надавливаю, щоб підрівняти коржі. Повторюючи ідентичні маніпуляції, збираю торт. Остаточно закриваю торт останнім медовим коржем і притискаю ще раз дошкою. Пропитываю молочним сиропом. Крем, який вийшов після пресування торта, розгладжую плоскою лопаткою по боковинам. При відсутності лопатки, скористайтеся широким ножем. Залишився наношу крем на поверхню зібраного торта. Розподіляю сметано-згущений крем по всій площі випічки. Розгладжую всі нерівності на поверхні торта, а також змащую голі коржі, щоб крем повністю закрив медовий бисквит.
6. Рясно обсыпаю торт меленими волоськими горіхами, які я попередньо роздробив в блендері. При відсутності блендера волоські горіхи можна перемолоти качалкою. Варіанти обсипання торта я вказав в рекомендаціях, які також є на моєму каналі. Лопаткою додатково притискаю мелені горіхи до торту, щоб вони добре закріпилися і не обсипалися. Фіксувати горіхи до крему можна також зручним плоским шпателем або широким ножом.
7. Готовий торт прибираю в холодильник для напитывания і стабілізації мінімум на 4 години. Мій торт простояв у холодильнику всю ніч, він добре наситився і стабілізувався. Бісквітний медовик без розкочування коржів вийшов настільки ніжним, що при розрізанні, він просто тане у роті. Ароматні медові коржі в поєднанні з насиченим сметано-згущеним кремом, роблять торт просто святом смаку на будь-який захід або домашнє чаепитие.
8. А враховуючи, що торт готується значно простіше і швидше класичного рецепту, то цей варіант справжня знахідка для всіх, хто хоче приготувати в короткий термін дуже смачний медовик без зайвих клопотів. Кінцевий результат готового виробу приємно здивує і порадує всіх, хто спробує, цей традиційний і улюблений торт. Обов’язково збережіть цей рецепт як стабільний, простий і дуже смачний торт Медовик зі сметанним кремом. Рекомендую подавати торт до гарячого міцного чаю.