Мокрий ванільний пиріг з брусницею і сметаною в духовці

Як приготувати смачний Мокрий ванільний пиріг з брусницею і сметаною в духовці простий рецепт. Приголомшливий варіант домашнього пирога до чаю. Повітряний, з яскравою кислинкою від брусниці і ванільним ароматом. Один з найулюбленіших рецептів моєї сім’ї. Приголомшливі поєднання. Нестримно яскравий смак ягоди і ванілі.

Інгредієнти

Тісто
– борошно 150 гр.,
– цукор 100 гр.,
– яйце куряче 2 шт.,
– ванільний екстракт/цукор 2 ч. ложки,
– сметана 100 гр.,
– щіпка солі,
– розпушувач 2 ч. ложки,
– масло вершкове м’яке 70 гр.

Начинка
– брусниця 300 гр.,
– цукор 100 гр.,
– масло вершкове м’яке 50 гр.

Мокрий ванільний пиріг з брусницею і сметаною в духовці покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром в щільну масу. Додаємо масло і сметану, перемішуємо. Вводимо всі сухі інгредієнти. Ягоду відправляємо в сотейник з товстим дном, додаємо масло і сахар.
2. Нагріваємо до розчинення цукру. Ягідну суміш розподіляємо по дну форми 20-22 див. Зверху акуратно викладаємо тесто.

3. Відправляємо в духовку при 170°С на 40 хв. Остуджуємо 1,5 години і тільки тепер витягуємо з формы.