Обов’язково збережіть цей шоколадного красеня 🍫 Як зробити смачний Домашній торт Прага класичний за гостом срср рецепт простий.
Інгредієнти
{на форму 20см}
Для бісквіта:
6 яєць
150г цукру
115г борошна
25г несолодкого какао-порошку
40г зливного масла
⠀
Для крему:
1 жовток
20г води
120г згущеного молока
200 р слив.масла
10г пакетик ванільного цукру
10г какао- порошку
⠀
50г абрикосового джему
1 ч. л лимонного соку
⠀
Глазур:
80 г шоколаду;
40 г вершкового масла
Домашній торт Прага класичний за гостом срср покроковий рецепт
1. Відокремлюємо білки і жовтки. Жовтки збиваємо міксером з половиною цукру в тягучий пишний крем. Білки збиваємо в міцну піну. Посуд повинна бути сухою і знежиреною. Додаємо цукор. Збиваємо до блиску. Збиваємо білки і жовтки за допомогою силіконової лопатки. Акуратно вмішуємо борошно, просіяне з какао також за допомогою лопатки.
2. Не вимішуйте довго, це потрібно робити швидко й інтенсивно. Якщо довго вимішувати, то бісквіт погано підніметься. Розтоплене і остигле масло акуратно вливаємо по стінці і швидко перемішуємо також за допомогою лопатки. Випікаємо в формі 20 см діаметром. При 200 градусах 30-35 хвилин режим верх-низ (попередньо добре розігріти).
3. Дно я викладаю фольгою. Форма у мене роз’ємна. Готовий бісквіт охолодити на решітці. Для крему жовтки змішуємо з водою. Проціджуємо. Додаємо згущене молоко і ванільний цукор. Доводимо суміш на невеликому вогні до загусання. Остуджуємо. Збиваємо міксером мало. Додаємо остиглий сироп, а потім какао. Смешиваем.
4. Ріжемо бісквіт на 3 частини. Добре промазуємо кремом між коржами. Підігріваємо джем 15 секунд і змішуємо з лимонним соком. Обмазуємо верх і бічні частини. Для глазурі розтопити шоколад з маслом на водяній бані. Добре перемішати. Пофарбує зверху торт, використовую кулінарну кисточку.