Домашня бастурма з яловичини по вірменськи

Як смачно зробити домашню бастурму з яловичини по вірменськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

для 2 шт БАСТУРМИ

✅Яловичина (м’якоті) 2 кг
✅Сіль велика 1 кг
✅Чаман / пажитник 4 ст. л
✅Паприка 2 ст. л
✅Чорний мелений перець 1 ч. л
✅Часник сухий 1 ст. л
✅Коріандр 1 ч. л
✅Вода 200-250 +-мл (тепла )

Спосіб приготування (процес приготування займе від 10 до 14 днів) залежить від розміру м’яса

Домашня бастурма з яловичини по вірменськи покроковий рецепт

1. Спочатку гарненько чистимо м’ясо, прибираємо прожилки і все, що не потрібно. У ємності солимо з усіх боків, закриваємо плівкою і ставимо в холодне місце(холодильник) на двоє суток.

2. Потім дістаємо м’ясо, гарненько промиваємо під холодною, проточною водою, высушим паперовим рушником, загортаємо марлею або кухонним рушником, зверху ставимо вантаж і знову залишаємо на двоє суток.

3. Далі з допомогою голки робимо петлю, вішаємо прохолодному місці (головне щоб не було протягу👆) десь 7-10 днів (залежить від розміру м’яса).

4. Як тільки бачимо, що м’ясо повністю готове, змішуємо всі сухі інгредієнти і воду, акуратно змащуємо на м’ясо і знову відправляємо в те ж місце сушитися на 3-4 добу (теж залежить від розміру м’яса 😊).

5. Готову БАСТУРМУ краще прибирати в пергаменті в холодильник! Ось і всі мої друзі, Вірменська бомба 💥 готова ! 🤣

Відео рецепт 👇