Як зробити смачні Човники з лаваша з фаршем, перцем і помідорами в духовці рецепт просой. Це щось неймовірно смачне 😋⠀ я використовував фарш з яловичини і свинини, щоб знизити калорійність страви, використовуйте чисто яловичий фарш з пісного м’яса.⠀ ⠀ Обов’язково зберігайте, діліться рецептом з друзями і готуйте з задоволенням!⠀
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр:⠀
239.6/16.9/11.7/16.1⠀
⠀
Фарш – 300 г⠀
Болгарський перець – 100 г⠀
Помідор – 160 г⠀
Ріпчаста цибуля – 130 г⠀
Часник – 2 зубчики⠀
Кисло-солодкий соус б/цукру (посилання в шапці профілю)⠀
Сіль, перець, паприка і прованські трави – за смаком⠀
Лаваш – 140 г (1.5 листа)⠀
Міні моцарелла – 45 г (6 шт)⠀
Жовток – 1 шт⠀
Зелень⠀
Оливкова олія – для смаження⠀
Човники з лаваша з фаршем, перцем і помідорами покроковий рецепт
1. Обсмажити на оливковій олії нарізану кубиками ріпчасту цибулю протягом 5 хвилин.⠀ Додати болгарський перець і помідор, видавити часник. За смаком посолити, поперчити, додати солодку паприку і прованські трави. Перемішати.⠀
2. Закласти фарш, прогріти, додати кисло-солодкий соус, перемішати. Продовжити готувати ще протягом 10 хвилин.⠀ ⠀З лаваша підготувати три човники. Згорнути краї всередину. Кінці закріпити зубочистками.⠀
3. Викласти човники на деко, заповнити начинкою. Краї змастити жовтком, в центр викласти по парі кульок міні моцарелли.⠀ Відправити в розігріту духовку на 15 хв при 180°.⠀ Подавати прикрасивши зеленню.⠀
Відео рецепт 👇