Домашня карамель з цукру і вершків

Як зробити домашню карамель з цукру і вершків рецепт простий.

Інгредієнти

180 г цукру
20 г глюкозного сиропу (можна замінити на мед або таку ж кількість цукру, але глюкозний сироп, в даному випадку, допомагає запобігти кристалізацію цукру)
150 г вершків 33%
50 г вершкового масла 82,5%

Домашня карамель з цукру і вершків покроковий рецепт

1. Розтоплюємо цукор з глюкозным сиропом в сотейнику з товстим дном (я перемішую шари цукру, рухаючи сотейник; можна помішувати лопаткою, але я не рекомендую; можна топити цукор порціями, не всипати всю відразу).

2. Нагріваємо вершки до появи пари і приблизно такої ж температури, як і у розтопленого сахара.

3. Виливаємо гарячі вершки порціями і активно перемішуємо вінчиком і уварюємо карамель (температура повинна бути приблизно 106-107З). Додаємо в карамель масло, перемешиваем.

Відео рецепт 👇