Домашня мастика з меду, цукрової пудри та желатину

Як смачно зробити Домашня мастика з меду, цукрової пудри і желатину простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мастика на меду: самий пробуд і надійний рецептик. Процес я зняла на відео, а інгредієнти я зараз покажу нижче👇👇

Інгредієнти

цукрова пудра – 450гр
желатин 7г (замочений у 25гр.води)
мед – 45гр
глюкоза 45гр (або ж інвертний сироп)
ванілін 1 чайн. ложка
лимонна кислота 👌

Домашня мастика з меду, цукрової пудри і желатину покроковий рецепт

1. На замітку! ✔️мед потрібно брати світлих сортів ✔️пудра долпо винна бути дрібного помелу ✔️заміс потрібно робити дуже швидко ✔️якщо мастика дуже сильно затверділа, можна розігріти в мікрохвильовій печі короткими импульсами.
2. На виході приблизно 500 грам готової мастики. Використовую для топперов і ліплення. Рецепт дуже вдалий і простий, спробуйте приготовить.
3. ДЕКОР З МАСТИКИ нюанси:
1. Завжди изолирую мастиковий декор шоколадом або шоколадною кондитерською глазур’ю, щоб мастика не потекла від крем-чизай (на покриття ганашем ізолювати не потрібно).

2. Фігурку також изолирую шоколадом в місці зіткнення з тортом, встромляю знизу зубочистку і закріплюю на торт.

3. Мастиковий декор зазвичай роблю за день до віддачі торта, окрашиваю потрібні частини, ліплю фігурку. До ранку все підсихає і з таким декором зручно працювати.

4. Не варто залишати торт з мастичным декором занадто довго в холодильнику, так як там підвищена вологість. Найкраще задекорувати добре охолоджений торт, ненадовго відправити в холод і скоріше віддати.

5. У мене немає купи спеціальних форм та інструментів, лише самі основні. Дуже часто для ліплення я використовую підручні засоби – лінійки, шпателі, олівці і кисточки.

Відео рецепт 👇