Торт Анна Павлова Тірамісу

PAVLOVA TIRAMISU CAKE!!! Сьогодні і фото до посту вийшло досить символічним, в тему моїх сториз. Хоча я знімала це ще минулої п’ятниці. Як зробити Торт Анна Павлова Тірамісу рецепт простий. Так і хочеться сказати, дивлячись на нього: “БУДЬ ЩАСЛИВИЙ, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВИГОРЯННЯ”!!!👌 А головним героєм сьогоднішнього поста буде торт-колаборація “Анна Павлова” і “Тірамісу”. Це тааааак смачно, ми просто всі в шоці!!! Мені сподобався навіть більше, ніж оригінал!!! Коротше, ХОРОШИЙ!!!! 🤎🤎🤎

Інгредієнти

Рецепт на D-16/18 см

5 яєчних білків ( кімнатної температури)
щіпка солі
250 гр. цукру ( мелкокристаллического)
1 гр. ваніліну
1 ч. л. лимонного соку
35 гр. кукурудзяного крохмалю
Крем:
250 гр. маскарпоне
300мл. вершків 33%
50 гр. цукрової пудри.
35 гр. розчинної кави

Ганаш:
85 гр. чорного шоколаду від 70%
100 гр. вершків 33%

Торт Анна Павлова Тірамісу покроковий рецепт

1. Збити білки з сіллю в піну. ВАЖЛИВО!!! Білки повинні бути кімнатної температури 22-24°С.( я імпульсно за 10 сек. підігріваю в мікрохвильовці) Поступово, з інтервалом 30 секунд, по одній ложці, ввести цукор і ванілін. Додати лимонний сік, і продовжувати збивати на середній швидкості, до повного розчинення цукру й утворення стійкої маси (якщо перевернути чашу меренга залишиться нерухомою).
2. Просіяти до меренге крохмаль, і на малих обертах, акуратно перемішати до однорідності. Перевернути деко, простелити на нього пергамент і приклеїти куточки меренгою. На пергаменті намалювати 3 кола D-16/18см.
3. Викласти на кожен по 1/3 частині, збитою меренгуи і акуратно розрівняти, формуючи 3 коржа. Випікати в заздалегідь розігрітій до 150°С духовці 15 хв. Потім зменшити температуру до 100°С і випікати ще 1ч. Вимкнути духовку і залишити там бізе до повного остывания.
4. Крем:
Із загальної кількості взяти 30 гр. вершків, додати до них каву, і підігріти до повного розчинення кави. Остудити і відправити в холодильник на 1 ч. Потім з’єднати сир, цукрову пудру і вершково-кавову суміш. Перемішати віночком до однорідності (не збивати). До отриманої маси влити решту (дуже холодні) вершки і збивати до стійкої пишної маси.( не перебити).
5. Ганаш:
Вершки підігріти, майже до закипання, додати до них шматочки шоколаду. Залишити на 1 хвилину, потім перемішати до однорідності і гладкости.
6. Збірка:
Коржі бізе, акуратно зняти з пергаменту. Укласти перший на сервірувальне блюдо, змастити 1/3 частиною ганаша, потім 1/3 частиною кавового крему. І т. д. з кожним млинцем. Відправити в холодильник на 1 ч. Перед подачею, зверху присипати какао торт порошком.