Домашній шоколад з какао-маслом

Як смачно зробити Домашній шоколад з какао-маслом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

50 грам тертого какао
25 грам какао-масла
20-25 грам сиропу топінамбура (не варто замінювати на мед)

Домашній шоколад з какао-маслом покроковий рецепт

1. Закип’ятити воду в підходящої каструлі. Зняти з вогню. ⠀ Подрібнити ножем какао-масло та какао терте. Перекласти в металеву миску. Поставити на водяну баню. При цьому дно миски не повинно торкатися води. Залишити приблизно на 10 хвилин, після чого перемішувати силіконової лопаткою всі інгредієнти до повного розчинення масла і тертого какао. ⠀

2. Довести температуру шоколадної маси до 42-45°С. Перевіряти температуру можна кулінарним термометром (термощупом або лазерним). Зняти з водяної бані. ⠀ Безперервно помішуючи, тонкою цівкою влити в шоколад сироп топінамбура (обов’язково кімнатної температури). ⠀

3. Ретельно перемішуючи, остудити шоколад до 27°С. Металеву миску при цьому можна поставити на крижану поверхню. ⠀ Після цього знову поставити миску на водяну баню. І постійно перемішуючи і перевіряючи температуру шоколаду, нагріти його до 31-32°С ⠀ Перелити шоколад у невеликій склянку і занурити смужки сушеного манго. Це дуже смачно!

Відео рецепт 👇