Карамельний крем для торта

Як смачно зробити Карамельний крем для торта простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для початку приготуємо апельсинову карамель:
⁃ 60 гр цукру
⁃ 60 мл вершків 33%
⁃ 20 мл соку апельсина + ще 15 мл соку апельсина
⁃ 15 гр вершкового масла
⁃ 2 щіпки солі

Для карамельного крему:
⁃ 200 мл вершків 33%
⁃ 250 г кисломолочного сиру
⁃ 80 гр цукрової пудри
⁃ 70-100 гр апельсинової карамелі за смаком

Карамельний крем для торта покроковий рецепт

1. Для початку приготуємо апельсинову карамель:
З’єднуємо цукор і 20 мл соку апельсина. Уварюємо 10 хв на повільному вогні. Періодично помішуємо. У результаті колір карамелі повинен стати більш темним, але не перетримайте, тому щоб не підгоріла. Потім додаємо в карамель вершкове масло. Уварюють до об’єднання ингредиентов.
2. Прибираємо карамель з вогню, додаємо гарячі вершки і сіль. Ставимо знову на вогонь і уварюємо 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Потім знімаємо з вогню, додаємо ще 15 мл соку апельсина, знову ставимо на вогонь і уварюємо ще хвилин 5. Карамель по консистенції повинна стати як жирні вершки. Як тільки карамель охолоне, вона стане ще густіше!
3. Для карамельного крему:
Змішуємо разом вершки, сир, пудру. Збиваємо до однорідної, щільного стану. Потім додаємо карамель і перемішуємо. Виходить дуже смачний карамельний крем.