Як зробити домашню яблучну Белевську пастилу в духовці рецепт простий. Поспішайте, поки є сільські яблука! 🌳 ⠀ ❤️ Впевнена, ніхто вам не повірить, що в ній немає муки! Всі подумають, що це повітряний і таяющий яблучний пиріг! А це дуже корисний і смачний десерт! ⠀ Я поділюся з вами своїми пропорціями, можливо зменшення цукру або збільшення, по вашому смаку! Знаю, багато хто і без цукру готують 👌🏻
Інгредієнти
1,5 кг яблук:
600-700 г яблучного пюре
150 г цукру
1 білок
⠀
2,5 кг яблук:
1.2 кг яблучного пюре
220 г цукру
2 білка
Домашня яблучна Більовська пастила в духовці покроковий рецепт
1. 1,5 кг яблук без кісточок, але з шкіркою ставимо запікати в духовці при 180С на 20-25хв до м’якості. ⠀ Знімаємо шкіру і пробиваємо блендером або перетираємо через сито. Головне я готувала в перший раз, я і блендерила і перетирала 👌🏻 ⠀ Додаємо цукор і перемешиваем.
2. Охолоджуємо до кімнатної температури. ⠀ Збиваємо міксером пюре з цукром, і вводимо білок. Збиваємо до пишної білої маси (маса повинна збільшитися в 2-3 рази і добре тримати форму на віночках, не стікати!) ⠀ Духовку розігріваємо до 90С (режим конвекція). ⠀
3. Деко застеляємо пергаментом. Від маси відкладаємо 1 склянку маси і прибираємо в холодильник. ⠀ Іншу масу викладаємо на деко і розрівнюємо. Товщина приблизно 2,5 – 3 див. Ставимо в духовку на 3-3,5 часа.
4. Перевіряємо нашу пастилу, вона повинна бути м’яка, після натискання пальцем відновлювати форму, по краях може бути злегка підсушена, це не страшно). ⠀ Кладемо на неї чистий аркуш пергаменту, накриваємо іншим листом і перевертаємо її. ⠀
5. Знімаємо пергамент, на якому вона піклувалася. Якщо він погано знімається, можна покласти вологий рушник і через пару хвилин папір вже добре відійде. Ставимо знову в духовку при 90С на 2,5-3 години. ⠀
6. Розрізаємо ножем для піци або гострим ножем на 3 частини вздовж. Кожну частину змащуємо відкладеним пюре з холодильника. ⠀ Складаємо один на одного і ставимо в духовку на 1,5-2 години. ⠀
7. Даємо трохи охолонути і за бажанням посипаємо пастилу цукровою пудрою зверху і з боків. ⠀ Насолоджуємося! Зберігати можна до 5 днів при кімнатній температурі і до року в холодильнику, але думаю, вона відразу у вас закінчиться!
Відео рецепт 👇