Домашнє морозиво з ківі і банани

Як зробити домашнє морозиво з ківі і банани рецепт. Вершкового морозива в домашніх умовах без морожениці.

Інгредієнти

Яєчні жовтки – 3 штуки
Ківі – 2 штуки (великі або 3 штуки – дрібні)
Вершки 33% жирності – 250 мл
Цукор – 100 грам
стиглий Банан – 1 штука

Домашнє морозиво з ківі і банани покроковий рецепт

1. Для початку потрібно очистити 1 стиглий банан і поділити його на шматочки. До банану нарізаємо ківі. Нам знадобиться 2 великих ківі, я взяла – 3 дрібних. Ківі з бананом пробиваємо занурювальним міксером в однорідну кашку. Також, це можна зробити блендером. Крім того, потрібно відокремити жовтки від білків. Для морозива нам знадобиться 3 жовтка. Збиваємо їх міксером з цукром в пишну білу масу. Цукру потрібно 100 грам. На моєму каналі є ще смачні та прості варіанти приготування домашнього мороженого.

2. У каструльку наливаємо 250 мл вершків жирністю 33%. Доводимо до кипіння. Потім додаємо жовткову масу і швидко перемішуємо вінчиком. На повільному вогні вершкову масу доводимо до загустіння, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню й даємо охолонути. Для цього ставимо каструльку в ємність з крижаною водою. Остиглу вершково-жовткову масу додаємо до фруктового пюре.

3. Все добре перемішуємо і виливаємо в контейнер. Накриваємо кришкою і відправляємо в морозильну камеру. Кожні 2 години дістаємо морозиво з морозилки і добре перемішуємо виделкою. Я перемешивала 2 рази. Морозиво буде готово приблизно через 5-6 годин. Коли морозиво застигне, формуємо кульки і розкладаємо їх по формочках. Така кількість морозива розраховано на 2 великі порції. Приємного апетиту!