Як приготувати Фаршировані перці з м’ясом, рисом і сметаною рецепт простий. 😍 Напевно у кожного є свій рецепт, тоді просто нагадаю вам, якщо давно не готували цю страву.
Інгредієнти
Перці (великі) ~ 7 шт.
Фарш м’ясний 450 р.
Рис 150 р. (у сухому вигляді)
Морква 1 шт. (велика)
Лук 1 шт. (великий)
Сметана 150 р.
Томатна паста (у мене в цей раз не було) 1,5 ст. л.
Зелень
Сіль, перець.
Фаршировані перці з м’ясом, рисом і сметаною покроковий рецепт
1. Готуємо перці, миємо, видаляємо насіння. Для оригінальної подачі, можна залишити частину верху з плодоніжкою. ⠀ Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно ріжемо, обсмажуємо на олії спочатку цибулю, потім додаємо моркву. ⠀ Рис промиваємо, всипаємо в підсолену киплячу воду і варимо до напівготовності, 7 хвилин. Я не встигла вчасно злити воду і він приготувався повністю, але це не так вже страшно)) ⠀
2. Змішуємо фарш, рис, дрібно порізану зелень і 2/3 смаженої суміші з моркви і цибулі. Солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. ⠀ Наповнюємо перці начинкою. ⠀ Готуємо соус в якому перці будуть гаситися. Бажано підібрати каструлю/жаровню такого діаметру, щоб всі перці можна було помістити у вертикальному положенні. ⠀
3. Перекладаємо залишилася моркву з цибулею, додаємо сметану, солимо перчимо і вливаємо гарячу воду, приблизно на половину висоти каструлі, трохи менше. Перемішуємо, вкладаємо фаршировані перці, накриваємо кришкою. ⠀ Після закипання зменшуємо вогонь і готуємо 40 хвилин ( має злегка «побулькивать»). Вимикаємо вогонь, подаємо хвилин через 10 зі сметаною. 😋
Відео рецепт 👇