Смарагдовий рулет з шпинатом, червоною рибою і сирним сиром

Як зробити смачний Смарагдовий рулет з шпинатом, червоною рибою і сирним сиром рецепт простий 🐠 Закусочний рулет, який не лише здивує, але і назавжди залишиться у пам’яті ваших гостей❤️ У цій оригінальній холодної закуски чудово поєднується ніжний шпинатний бісквіт незвичайного зеленого кольору, ароматна намазки з сирного сиру і пікантна солона червона рибка👌🏻

Інгредієнти

125 г шпинату (1 упаковка)
2 яйця
1 ст л борошна
1,5 ст л сирного сиру
Щіпка солі
2 г розпушувача
150 г сирного сиру
150 г червоної риби
1/3 лимона
Кріп (за бажанням)

Смарагдовий рулет з шпинатом, червоною рибою і сирним сиром покроковий рецепт

1. Шпинат можна свіжий або заморожений, але спочатку розморозьте і злийте рідину. ⠀ Свіжий шпинат на пару хвилин заливаємо окропом, зливаємо воду. Яйця ділимо на білки і жовтки. ⠀ Білки ставимо збиватися міксером. ⠀ Викладаємо шпинат в блендер, подрібнюємо. Додаємо жовтки, сіль, сир, борошно, розпушувач, все перемішуємо. ⠀ Акуратно вводимо шпинатну суміш в білки і змішуємо кілька секунд до об’єднання. ⠀ Деко застеляємо пергаментним папером. Незалежно від того, наскільки якісний у вас пергамент, змастіть його тонким шаром рослинного масла – так готовий корж точно не прилипне. ⠀
2. Викладаємо тісто. Розрівнюємо ложкою або лопаткою, щоб тісто було рівномірним шаром. Товщина – 1 див. ⠀ Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180°С 10 хвилин. ⠀ Основним показником готовності служить його вид – якщо натиснути на бісквіт пальцем, він не тільки не липне, а відмінно пружинить. ⠀
3. Тепер залиште остигати, потім переверніть на чистий аркуш пергаменту і видаліть папір, на якій він випікався. ⠀ Якщо все-таки потрапив, змочіть той лист, на якому корж випікається теплою водою. Дайте йому полежати 5 хвилин і спробуйте зняти знову. ⠀ Додаємо в сирний сир сік лимона і подрібнену цедру. ⠀

4. На шпинатний пласт викладіть сирний сир, кріп і розкладіть поверх тонкі скибочки рибки по всьому периметру. ⠀ Поверніть пласт з начинкою в рол. ⠀ Загорніть в пергамент і приберіть в холодильник на 3-4 години – рулету потрібно дати час відпочити і ущільнитися. Якщо час не чекає, ставте в морозилку на 30-40 минут.