Як посолити рибу горбушу в домашніх умовах з буряком

Рецепт СОЛОНОЇ РИБКИ (у мене горбуша, можна, сьомгу, форель тощо) Як посолити рибу горбушу в домашніх умовах з буряком рецепт простий і швидкий на швидку руку.

Інгредієнти

1кг горбуші, сьомги
3 ст. л. крупної солі
2 ст. л. цукру
буряк за бажанням

Є ще РЕЦЕПТ засолу ГОРБУШІ ПІД СЬОМГУ.
🐟горбуша глибокої заморозки
🐟1л води
🐟5 ст. л. з невеликою гіркою солі
🐟2 ст. л. цукру
🐟7-10 горошин чорного перцю
🐟1 ст. л. коньяку

Як посолити рибу горбушу в домашніх умовах з буряком покроковий рецепт

1. Рибу вимити, випатрати, прибрати кістки, плавники, обробити на філе. Я беру рибу, яка 2 тижні пробула в заморожуванні (обезараживание), або після засолу витримую 2 тижні в морозилці. Сіль і цукор змішати, натерти філе зверху і знизу, на дно контейнера насипати суміш солі з цукром. З’єднати обидві половинки філе, покласти в контейнер, накрити плівкою, можна злегка придавити кришкою, тарілкою або досочкой.

2. Відправити в холодильник на добу. Риба готова, вона візьме солі скільки потрібно👌Потім зняти сіль паперовим рушником. Або промити рибу, витерти. Можна промазати рослинним маслом. Зберігати 4 дні в холодильнику або в фользі в морозилці. При бажанні можна викласти на рибу терту буряки за 4 години до кінця засолу, але це за бажанням. Витерти паперовим рушником. Смак у горбуші нейтральний, нежный.

3. Є ще РЕЦЕПТ засолу ГОРБУШІ ПІД СЬОМГУ.
Закип’ятити воду, зняти, додати сіль, цукор, перець. Остудити. Додати 1 ст. л. коньяку. Рибу трохи розморозити, нарізати на філе, видалити реберні кістки, плавники. Зрізати філе з шкіри. Нарізати філе шматочків товщиною трохи менше 1 див. Залити маринадом рибу на 20-30 хвилин. Злити маринад, промокнути рибу паперовим рушником. Укласти в змащений рослинним маслом контейнер. Кожен шар злегка змастити рослинним маслом. Можна присипати чорним меленим перцем. Накрити кришкою і в холодильник на 1 годину. Готово, смак сьомги👍. Зберігати в тиждень холодильнике.