Як зробити смачні Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою рецепт. Грузинська закуска, яка не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти
3 великих баклажана
1ст.л солі для замочування баклажанів
1ст.л рослинного масла для змащування баклажан
Начинка:
Волоський горіх 200г
Часник 2 зубчики (або 3 за смаком)
Кінза великий пучок
Цибулю 200г
Соняшникова олія 2 ст. л для обсмажування цибулі
Хмелі сунелі 1 ч. л з гіркою
2ст.л винного оцту
Сіль/перець за смаком
Якщо начинка суха, додайте по 1 ст. л питної води. (Я додала 2 ст. л)
Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою покроковий рецепт
1. Баклажани нарізаємо пластинками товщиною 7 мм Солимо і заливаємо холодною водою на 20 хвилин. Тим часом готуємо начинку. Горіхи треба порубати в блендері або пропустити через м’ясорубку. Часник і кинзу дрібно нарізати. Ріпчасту цибулю нарізати на дрібні кубики і підрум’янити на соняшниковій масле.
2. інгредієнти З’єднати, додати хмелі сунелі, винний оцет, поперчити і посолити за смаком, добре перемішати. Прибрати начинку в бік, нехай настоюється. Повертаємося до баклажанам.
3. Викладаємо їх на пергамент, змащуємо рослинним маслом і запікаємо при 200градусов 15-20 хвилин верхній нагрів (щоб утворилася піджареної, апетитна скоринка).
4. Баклажани перевертаємо підсмаженої стороною вниз, з начинки формуємо невелику ковбаску і загортаємо рулетики. Подавати до столу в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇