Солоні огірки в гарбузі

Як смачно зробити Солоні огірки в гарбузі простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Виявляється, це спосіб ферментації не данина моді і високої кухні, а давно відоме блюдо наших прабабусь.
Раніше був великий дефіцит цукру, та й взагалі багатьох «магазинних» продуктів. Тому використовували те, що могли самі виростити або знайти в лісі. Гарбуз в даному випадку служить і як посуд для приготування, і як підсолоджувач для кращого бродіння.

⠀⠀ Що ж я можу сказати в підсумку? Смак огірків практично такою, як ми звикли. Але є нотки ароматного післясмаку, які змушують задуматися про щось незвичайне. Якщо вживати в їжу овочі через тиждень маринування, то вони будуть як слабосоленые. Чим довше ви тримаєте їх в розсолі, тим сильніша за вони будуть.

⠀⠀ Але повірте, сам спосіб приготування, а також його краса, запам’ятається багатьом! Тому дуже раджу зробити хоча б одну партію, тим більше, воно не забере багато сил і витрат! Наші бабусі знали краще! 😉

Інгредієнти

Велика гарбуз
2кг дрібних огірків
6 горошин запашного перцю
1/4 стручка гострого перцю
3-4 гілки кропу з насінням
6 листочків чорної смородини
4 лаврових листа
3 зубчики часнику
6 листя вишні
4 столові ложки з гіркою кам’яної солі.

Солоні огірки в гарбузі покроковий рецепт

1. В гарбузі зверху вирізаємо кришечку. Виймає зсередини всю м’якоть. Огірки промийте і викладіть всередину гарбуза. Залийте її холодною водою. Злийте воду в каструлю, додайте залишилися інгредієнти для розсолу, доведіть до кипіння і вимкніть. Дайте остыть.
2. Остившім розсолом залийте середину гарбуза. Зверху викладіть листя і гілки з розсолу. Закрийте гарбузової «кришкою». Щілину, що утворилася між кришкою і гарбузом, засипте великої солью.
3. Накрийте гарбуз чистим рушником і приберіть в холод на 7 днів. Гарбуз краще поставити в якусь ємність. Тк розсіл може просочитися і буде біда в холодильнику (перевірено 😂).

4. Після закінчення тижня пробуємо огірки. Можна їх і далі тримати в гарбузовому полоні, а можна перекласти в банку, залити розсолом і тримати в холодильнику. Або з’їсти всі разом.