Домашня полендвица зі свинини по білоруськи

Як смачно зробити Домашню полендвицу з свинини по білоруськи простий покроковий рецепт швидко. Рецепт в’яленого м’яса, за який ви проголосували сторіс 😀 Це полендвица – білоруський м’ясний делікатес з свинини.
З нею у мене пов’язані найтепліші спогади дитинства. Бабуся з дідусем постійно тримали свиней, і тому кожну зиму у нас закономірно робилася пальцем пиханная ковбаса, киндюк, сальтисон і обов’язково полендвица.
Сьогодні я ділюся з вами своїм рецептом. По ньому можна в’ялити і яловичину, але в такому разі я міняю кмин на невелику кількість паприки і використовую сухий часник.

Інгредієнти

1,5 кг свинячої корейки цілим шматком, разом з шаром жиру
120 г крупної солі
1 ст. л. кмину
1 ст. л. чорного перцю горошком
1 ч. л. меленого коріандру
7-8 зубчиків часнику

Домашня полендвица зі свинини по білоруськи покроковий рецепт

1. Ідеальний період для приготування полендвицы – це холодну пору року. По-перше, немає комах. По-друге, можна в’ялити м’ясо на заскленому балконі (або навіть на незаскленому, якщо у вашій місцевості зими помірні, без морозів). Оптимально, якщо температура 8-10 градусів. Приступаємо до приготування 👉🏻 ✅ Сухі спеції кладемо в ступку і розтираємо пестиком.

2. Те ж саме можна зробити в кавомолці, але не размалывайте все пил – великі шматочки перцю, кмину все ж повинні потрапляти. ✅ Часник дрібно рубаємо. Спеції кладемо в миску, додаємо сіль і часник. Перемішуємо. ✅ Густо обсипаємо сумішшю корейку, притискаючи її руками до мясу.

3. Перекладаємо корейку на складений втричі шматок марлі або полотна. ⚠️Щоб пряної суміші потрапило побільше, можна спочатку насипати її залишки на марлю, а зверху покласти корейку. ✅️ Загортаємо і максимально щільно перев’язуємо м’ясо. ✅ Кладемо в лоток, прикриваємо нещільно крышкой.
4. Ставимо в холодильник на 3 дні. Двічі в день перевертаємо полендвицу. ✅ Потім підвішуємо її в прохолодному, добре провітрюваному приміщенні на тиждень (засклений балкон добре підходить, див. примітку до початку). Вялим 2-3 недели.

5. Точний термін залежить від вологості повітря, товщини шматка м’яса і від того, наскільки сухий продукт ви хочете отримати на виході. Деяким вистачає і тижневої сушіння, я люблю, коли м’ясо витримано довше. Готовий продукт зберігати в холодильнику пергаменте.