Як зробити овочеву ікру домашню на сковороді рецепт простий. Овочева ікра – універсальне блюдо, яке можна подати як салат, гарнір або закуску. Вона добре поєднується з м’ясом і куркою. Особливо ароматною і насиченою виходить річна ікра, приготовлена з ґрунтових овочів.
Інгредієнти
🍆 Баклажан – 300 гр.⠀
🥒 Кабачок – 200 гр.⠀
🥕 Морква – 150 гр.⠀
🧅 Цибуля ріпчаста – 150 гр.⠀
🧄 Часник – 2 зубчики⠀
Солодкий перець – 100 гр.⠀
🍶 Рослинне масло – 2 ст. л.⠀
🎃 Гарбузова олія «Семушка» – 2 ст. л.⠀
🧂 Сіль і перець⠀
🌿 Розмарин і орегано⠀
🍶 Білий винний оцет – 1 ст. л.⠀
🎋 Цукор – 1-1,5 ч.л.
⠀
Для подачі:⠀
🧀 Вершковий сир⠀
🥖 Житній хліб⠀
🎃 Гарбузове насіння⠀
Овочева ікра домашня на сковороді покроковий рецепт
1. Всі овочі помийте, почистіть і дрібно наріжте. Часник дуже дрібно поріжте і відкладіть (він знадобиться в самому кінці).⠀ Велику сковорідку поставте на вогонь, додайте рослинне масло і розігрійте.⠀ Додайте цибулю, моркву і обсмажуйте їх на середньому вогні близько 3 хвилин.⠀ Додайте баклажани, готуйте ще кілька хвилин, далі додайте кабачки і тушкуйте все разом 2 хвилини.⠀
2. В останню чергу додайте дрібно нарізаний помідор, всипте сіль і перець, додайте пряні трави, оцет і цукор, перемішайте, дочекайтеся, поки оцет випарується, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою ще близько 30 хвилин.⠀ Готову ікру посоліть або додайте ще трохи цукру за смаком.⠀
3. Зніміть з вогню, влийте гарбузове масло, покладіть часник, накрийте кришкою і дайте настоятися хоча б 30-40 хвилин.⠀ Житній хліб підсушіть в тостері або духовці.⠀ Намажте хліб вершковим сиром, зверху покладіть овочеву ікру і посипати гарбузовим насінням.⠀ Подавайте до столу 😋⠀