Овочева ікра домашня на сковороді

Як зробити овочеву ікру домашню на сковороді рецепт простий. Овочева ікра – універсальне блюдо, яке можна подати як салат, гарнір або закуску. Вона добре поєднується з м’ясом і куркою. Особливо ароматною і насиченою виходить річна ікра, приготовлена з ґрунтових овочів.

Інгредієнти

🍆 Баклажан – 300 гр.⁣⁣⠀
🥒 Кабачок – 200 гр.⁣⁣⠀
🥕 Морква – 150 гр.⁣⁣⠀
🧅 Цибуля ріпчаста – 150 гр.⁣⁣⠀
🧄 Часник – 2 зубчики⁣⁣⠀
Солодкий перець – 100 гр.⁣⁣⠀
🍶 Рослинне масло – 2 ст. л.⁣⁣⠀
🎃 Гарбузова олія «Семушка» – 2 ст. л.⁣⁣⠀
🧂 Сіль і перець⁣⁣⠀
🌿 Розмарин і орегано⁣⁣⠀
🍶 Білий винний оцет – 1 ст. л.⁣⁣⠀
🎋 Цукор – 1-1,5 ч.л.⁣⁣
⁣⁣⠀
Для подачі:⁣⁣⠀
🧀 Вершковий сир⁣⁣⠀
🥖 Житній хліб⁣⁣⠀
🎃 Гарбузове насіння⁣⁣⠀

Овочева ікра домашня на сковороді покроковий рецепт

1. Всі овочі помийте, почистіть і дрібно наріжте. Часник дуже дрібно поріжте і відкладіть (він знадобиться в самому кінці).⁣⁣⠀ Велику сковорідку поставте на вогонь, додайте рослинне масло і розігрійте.⁣⁣⠀ Додайте цибулю, моркву і обсмажуйте їх на середньому вогні близько 3 хвилин.⁣⁣⠀ Додайте баклажани, готуйте ще кілька хвилин, далі додайте кабачки і тушкуйте все разом 2 хвилини.⁣⁣⠀
2. В останню чергу додайте дрібно нарізаний помідор, всипте сіль і перець, додайте пряні трави, оцет і цукор, перемішайте, дочекайтеся, поки оцет випарується, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою ще близько 30 хвилин.⁣⁣⠀ Готову ікру посоліть або додайте ще трохи цукру за смаком.⁣⁣⠀
3. Зніміть з вогню, влийте гарбузове масло, покладіть часник, накрийте кришкою і дайте настоятися хоча б 30-40 хвилин.⁣⁣⠀ Житній хліб підсушіть в тостері або духовці.⁣⁣⠀ Намажте хліб вершковим сиром, зверху покладіть овочеву ікру і посипати гарбузовим насінням.⁣⁣⠀ Подавайте до столу 😋⁣⁣⠀