Французький десерт клафуті з ягодами на вершках простий рецепт. Ви обов’язково повинні його приготувати. На цей раз я приготувала з лохиною і смородиною – обов’язково спробуйте це поєднання 🔥
Інгредієнти
На форму діаметром 24 см
▫️Лохина -150 гр.
▫️Смородина -150гр. ( можна будь-які ягоди)
▫️Цукор – 130г
▫️Борошно пшеничне – 120 гр.
▫️Вершки 10% – 500 мл
▫️Яйця – 5 шт.
▫️Ванілі
▫️Вершкове масло, борошно, для обсипання форми
Французький десерт клафуті з ягодами на вершках покроковий рецепт
1. Помити ягоди і відкласти. В чаші з змішати борошно, цукор, ванілін і поступово вливати вершки і яйця. Розмішати , щоб вийшло однорідне рідке тісто. По консистенції схоже на млинцеве. Форму для випічки змастити маслом, посипати сумішшю борошна. Розігріти духовку до 200 °С.
2. Налийте у форму тісто, трохи більше половини маси і поставте її в духовку на 8/10 хвилин. Тісто має злегка загуснути до консистенції сметани. Дістаньте форму з духовки, розкласти ягоди по тесту щільним шаром і залийте залишилися тестом.
3. Поверніть форму в духовку і випікайте ще 35-45 хвилин при 180°, поки краю не стануть пишними, а кінчик ножа, вставлений в центр клафуті, не буде залишатися чистим. У духовці пиріг підніметься, а після того, як ви його остудіть знову осяде. Подавати краще остывшим.
Відео рецепт 👇