Французький яблучний пиріг тарт Татен

Французький яблучний пиріг тарт Татен простий рецепт в духовці. Багато рецептів яблучного пирога не буває 😉💚 Сьогодні рецепт яблучного пирога в стилі Тарта Татен 🍏🍏🍏

Інгредієнти

форма 20 см, духовка t 180°

• 4 середніх яблука сорту Антонівка
• 3 яйця с1
• 80 г коричневий цукор
• 90 г пшеничне борошно
• 1/2 ч. л. розпушувач
• ваніль

Карамель
• 4 ст. л. цукор
• 40 р. вершкове масло

Французький яблучний пиріг тарт Татен покроковий рецепт

1. Заздалегідь наріжте яблука (немелко). Підготуйте форму, в якій будете випікати пиріг, змастіть її вершковим маслом і присипте борошном. Розтопіть вершкове масло, і залиште його на теплій плиті. Готуємо карамель. Розтопіть цукор, влийте розтоплене гаряче вершкове масло, перемішайте і вилийте в форму.
2. Розподіліть лопаткою по дну. Викладіть на карамель всі яблука. Готуємо тісто. Яйця збийте з цукром і ваніллю до пишної білої піни. Введіть просіяне борошно з розпушувачем, перемішайте лопаткою. Вилийте тісто на яблука. Злегка постукайте формою про стол.

3. Випікайте пиріг при температурі 180° 30 хвилин, потім при t 160° ще 30 хвилин. Вийнявши пиріг з духовки, відразу ж переверніть його на решітку, остудіть. Це важливо, інакше пиріг прилипає. ⠀ Заварюємо смачний чай, відрізаємо шматочок пирога, додаємо пару кульок морозива, насолоджуємося!!!! 🥰