Гарбузовий хліб у вигляді гарбуза

Гарбуза-гарбуза, кругом гарбуза 🎃 і хлібець сьогодні теж гарбузовий! Як зробити Гарбузовий хліб у вигляді гарбуза рецепт простий в духовці. Дуже чудовий, смачний, ароматний, та з гарячим супчиком, эхххх….. добре!!! Врахуйте, що це саме хліб, а не здобна булка, але якщо намазати маслом і зверху варення, і на десерт можна 😁

Інгредієнти

(на чотири короваю):

1 кг борошна
10 г сухих дріжджів швидкодіючих
3 г порошку паприки
2 г сушених трав (які любите)
10 г цукру
13 г солі
50 г вершкового масла
210 г гарбузового пюре (як його зробити шукайте тут 👉 #эккэтыква)
460 г води
15 г рослинної олії в ємність для расстойки
кукурудзяне борошно для посипання

щільний х/б шнур без ворсу

Гарбузовий хліб у вигляді гарбуза покроковий рецепт

1. Вершкове масло розтопити і остудити. У ємність для замісу просіяти 900 г борошна, додати дріжджі, сіль, цукор, перемішати. Воду з’єднати пюре з 🎃, додати до сухих інгредієнтів і почати заміс. Місити тісто 8-10 хвилин, поступово вводячи вершкове масло і залишки борошна. Після того, як введете всі інгредієнти, продовжувати заміс ще 5 хвилин. У ємність для расстойки влити рослинне масло, змастити стінки. Сформувати тісто в кулю, куля кілька разів перевернути в ємності, щоб він рівномірно покрився раст. маслом, накрити і залишити на расстойку на 1 годину. Тісто, збільшилася мінімум в два рази, обім’яти і залишити ще на 40-50 минут.
2. В цей час 16 відрізків шнура завдовжки 40-50 см кожен і просочити їх раст.маслом. Підійшло тісто розділити на 4 заготівлі і підкотити кожну кульку. Лист застелити папером і візуально розділити на 4 частини. У центр одній частині покласти 4 відрізка шнура “сніжинкою”, в центр сніжинки помістити заготівлю і зверху зав’язати попарно краю відрізків, формуючи гарбуз, туго не затягувати, кінчики шнура зрізати. Свормировать всі тиковкі. Присипати 🎃🎃🎃 кукурудзяним борошном через сито.
3. Накрити рушником і залишити для вистоювання на 30-40 хвилин. Під час расстойки ізлелій, добре прогріти духовку до 200°, режим – конвекція. На дно поставити порожню широку форму. На підійшли изделих зробити надрізи. І відправити лист в духовку. Відразу дати пар, влити в форму на дні 300 мл окропу. Випікати вироби 25-30 хвилин, потім ємність з окропом, якщо він ще залишився, прибрати і випікати ще 5-7 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку і розмір виробів).

4. Готові гарбузики остудити, розрізати всі вузлики зверху і, озброївшись пінцетом, відтягнути кінці шнура від хліба і обрізати всі видимі частини, перевернути тиковкі, намацати пінцетом кожен шнур потягнути і висмикнути! На словах складно, але на ділі все легше, я думаю, всі впораються😁😂😁! У центр для краси увіткнути хвостики з кориці, але це необов’язково, можна і без них 😉🤗👌.