Гарбузовий сік з мякоттю в домашніх умовах

Дааа! Важко мені тепер буде переключити вас з гарбузового булочок на гарбузовий сік 😂😂😂! Але повірте, він чудовий, дуже-дуже смачний, а головне – сильно💪💪💪 корисний! Як зробити Гарбузовий сік з м’якоттю в домашніх умовах рецепт простий. Зараз, коли ці красуні 🎃🎃🎃 на кожному кроці, можна дуже допомогти своєму імунітету, ще і заготовити про запас! По суті ГАРБУЗОВИЙ СІК те ж саме пюре, але всю вологу нам потрібно зберегти і ще дещо додати, щоб ті, хто гарбуз не любить, спробували і полюбили раз і назавжди 😄👌!

Інгредієнти

1 кг очищеної м’якоті гарбуза
200 г води
~100 г цукру (кількість залежить від солодощі 🎃, можна замінити на 10-12 г підсолоджувача)
250 г соку апельсина або мандарина (можна віджати самим або купити готовий)
1/2 ч. л лимонного соку або на кінчику ч. л лимонної 🍋 кислоти

Гарбузовий сік з м’якоттю в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Гарбуз нарізати невеликими шматочками, скласти в каструлю і додати воду. Довести до кипіння, накрити кришкою і варити на невеликому вогні до розм’якшення. Потім прямо в каструлі пробити всі заглибним блендером до однорідності або масу протерти через дрібне сито і повернути назад у кастрюлю.
2. В отримане пюре додати цукор і сік цитрусових, довести до кипіння і варити 5-10 хвилин, час залежить від бажаної густоти, ніж довше варити, тим густіше сок.
3. Потім сік охолодити і насолоджуватися. Якщо хочете зберегти на зиму, то заздалегідь підготувати пляшки або банки і кришки, розлити в них сік прямо з вогню, закупорити, перевернути, укутати на пару-трійку годин, а потім остудити і прибрати в темне, прохолодне місце на хранение.