Горіховий тарт з яблуками, корицею і мускатним горіхом простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
На кільце 16 см:
Тісто:
Борошно 135 р
мигдальна Борошно 20 р
Сіль 1 г
Масло вершкове ж. 82% 65 р
Цукрова пудра(або дрібнокристалічний цукор) 45 р
Яйце 30г
Пелюстки мигдалю для прикраси
Яблука (маленькі)
мигдальний Крем:
Масло вершкове ж. 82,5% 20 р
Цукрова пудра-20 г
Яйце 35 р
Мигдальна борошно 20 р
Ром або коньяк 8 р
Крохмаль кукурудзяний 3 г
Горіховий тарт з яблуками, корицею і мускатним горіхом покроковий рецепт
1. Тісто: Цукрову пудру (приготовану самостійно) збити з вершковим маслом, додати яйце, збити. З’єднати з борошном і сіллю, швидко замісити тісто. Прибрати в плівку, надавши форму прямокутника. Прибрати в холодильник не менше, ніж на 4 часа.
2. Розкачати тісто до 2,5 мм. Сформувати дно і борти. Частина тесту піде для кришки (тимчасово прибрати її в холодильник). Основу випікаємо в розігрітій до 175 градусів духовці близько 13-15 минут.
3. Заповнити мигдальним кремом і випікати ще близько 15 хвилин. Заповнити половинками яблук (попередньо очищених від кісточок і посипаних корицею і мускатним горіхом).
4. Накрити рештою тестом, обрізати зайве тісто, змастити яйцем, посипати мигдалевими пелюстками. Випікати при 175 градусах 25 хвилин. Остиглий тарт посипати цукровою пудрой.