Мафіни з сирно-ягідною начинкою і штрейзеля

Як зробити домашні Мафіни з сирно-ягідною начинкою і штрейзеля простий рецепт в духовці. 🔥 Дуже! Дуже смачні! У мене була свіжа лохина, можна використовувати чорницю, брусницю. Думаю, можна і використовувати заморожені ягоди.

Інгредієнти

Тісто на 6 шт:
Яйце – 1 шт
Цукор – 80 гр
Ванільний цукор – 10 гр
Сметана – 100 гр
Масло рослинне – 3 ст. л
Борошно – 130 гр
Розпушувач – 1 ч. л.

Начинка:
Вершковий сирний сир (або мякий сир) – 150 гр
Цукрова пудра – 30 г
Ягоди чорниці (свіжі або заморожені) – 100 гр

Штрейзель:
Борошно – 60 г
Цукор – 1 ст. л
Масло вершкове- 30 гр

Мафіни з сирно-ягідною начинкою і штрейзеля покроковий рецепт

1. Тісто:
У чашку розбити яйце, всипати цукор, ванільний цукор збити віночком до легкого розчинення цукру. Влити рослинне масло, додати сметану – перемішати віночком. У борошно всипати розпушувач, перемішати. Всипати борошно до рідких інгредієнтів – перемішати віночком до однорідної теста.
2. Начинка:
Перемішати виделкою вершковий сирний сир і цукрову пудру до однорідної маси. Всипати ягоди, перемішати. Начинка готова.
3. Штрейзель:
У борошно всипати цукор, перемішати. Натерти туди холодне вершкове масло на крупній тертці. Масло перетерти з борошном крошку.

4. Збираємо мафіни:
Форми змастити маслом, викласти тісто на 1/3 форми, зверху покласти начинку, присипати штрейзеля (крихтою). Випікаємо в нагрітій духовці 200 гр, 20-25 минут.