Вертикальний торт медовик з кремом маскарпоне

Як смачно зробити Вертикальний торт медовик з кремом маскарпоне простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Вертикальний медівник! Без розкочування! За 20 хвилин + час на остудити!! Вам точно потрібен такий рецепт. Торт виходить заввишки 12 см і діаметром близько 10 див. (вага близько 1,1 кг ) Збирати раджу розсувний формі.

Інгредієнти

Медові коржі:
100 гр меду
90 гр цукру
50 гр вершкового масла 82%
1/2 чл соди
70 гр сметани (20% або більше)
щіпка солі
1 яйце
150 гр борошна

Для крему:
300 гр маскарпоне
300 гр вершків 33%
200 гр сметани ( вище 20%)
Ваніль
90-100 гр цукрової пудри ( більше не раджу додавати)

Вертикальний торт медовик з кремом маскарпоне покроковий рецепт

1. Духовка на 170 градусів. А в цей час – мед, цукор і вершкове масло об’єднуємо в сотейнику і заварюємо до перших бульбашок (приблизно 2 хвилини)! Побачили бульбашки – кидаємо соду! І заважаємо до тих пір, поки піна піднімається – до рудого кольору (це приблизно 1-2 хвилини) Потім знімаємо з вогню. Сметану з яйцем і дрібкою солі збиваємо до однорідності ( не треба старатися – просто до однорідності)
2. В сметанно-яєчну масу тонкою цівкою вливаємо ще гарячу медову частина – інтенсивно розмішуючи віночком.. Додаємо борошно. Змішуємо тісто до однорідності. Половину тіста ( або 250 грам) розподіляємо на килимок у вигляді прямокутника розміром 24 см * 40 см ( ну або до країв листа) Ставимо в духовку і випікаємо до упевнено рудого кольору ( це 7 – максимум 10 хвилин) Поки печеться перший корж – беремо другий деко і розмазуємо 2ую частину тіста в такий же прямокутник. Дістаємо перший корж, охолодити 10 хвилин – потім розрізаємо на 2 прямокутника уздовж довгої сторони ( отримуємо гнучку смужку 12*40 см )

3. Коли допекся другий корж – даємо йому 10 хвилин на охолодження ( а в цей час збиваємо крем) і так само ріжемо (на 2 смуги 12*40). Всі ! У нас готові 4 смужки – їх ми і будемо згортати в рулетик. Крем просто збити міксером. ЗБІРКА 1/4 крему наносимо на 1 корж, скручуємо. Чекати не треба – коржі гнучкі – скручуємо рулончиком. Намазуємо 2 корж і накручуємо його зверху рулетика І тд ! Потім кладемо наш товстий рулетик в плівку і закріплюємо розсувний формою – якщо вона у вас є. Якщо форми у вас немає – то краще рулетик робити НИЖЧЕ – наприклад висотою 8 см… Для цього потрібно кожен корж розрізати на 3 смужки 3 * 8 см