Грибний стейк з глив на сковороді простий рецепт. Гриби готуються “під пресом” і завдяки цьому вони мають щільну текстуру і злегка хрустку скоринку.
Інгредієнти
🔸гливи
🔸сіль соєвий соус
🔸перець
Грибний стейк з глив на сковороді покроковий рецепт
1. В розігріту чавунну сковороду кладемо пергамент, гливи і накриваємо їх пергаментом. Ставимо вантаж (каструлю з водою, чавунну сковороду, цегла загорнута у фольгу) і трохи натискаємо на нього. Готуємо, поки не випарується вся жидкость.
2. Солимо (у мене соєвий соус), перчимо і перевертаємо. Знову солимо, перчимо, накриваємо пергаментом, ставимо вантаж і продовжуємо готувати, поки не підрум’яниться друга сторона.
3. Стейк поливаємо соусом. У мене часниковий соус. ⠀ Пергамент можна змастити рослинним маслом і тоді на вешенках буде більш хрустка скоринка. ⠀ Обережно з соєвим соусом. Можна пересолить.
Відео рецепт 👇