Як смачно зробити Хачапурі по-аджарськи з сиром і яйцем в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Блюдо суцільне задоволення, ніжний сир, хрусткі бортики, відриваєте шматочок з краю і макаете в жовток, мммм яке задоволення.
Поради:
1. Тісто можна заморозити
2. Якщо вийшло велике хачапурі, то можна додати два жовтки
Поради:
1. Тісто можна заморозити
2. Якщо вийшло велике хачапурі, то можна додати два жовтки
Інгредієнти
Інгредієнти (на 3 шт.):
Для тіста:
100 гр. молока
450 гр. борошна (+50 наприкінці замішування)
1 яйце
2 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
30 гр. вершкового масла
150 гр. води
7 гр. сухих дріжджів
Для начинки:
300 гр сулугуні
400 гр адигейського
Пів склянки вершків (молока)
Жовтки
Хачапурі по-аджарськи з сиром і яйцем в духовці покроковий рецепт
1. Змішуємо сіль, цукор, яйце і злегка збиваємо. Додаємо розтоплене вершкове масло і тепле молоко з водою, все добре перемішуємо. В іншу миску просіваємо борошно 450 гр. і додаємо дріжджі, перемішуємо. У середині робимо лунку і вливаємо молочну масу і починаємо вимішувати тісто, приблизно 8-10 хвилин, спочатку вінчиком для тіста, потім руками. В кінці замісу додаю останні 50 гр. борошна
2. перекладаємо Тісто в чашку, закрити плівкою і прибираємо в тепле місце, що б тісто підійшло приблизно на годину, воно має збільшитися приблизно в 2-3 рази. Для сирної начинки адигейський сир розминаємо руками, сулугуні тремо на крупній тертці. Змішуємо два сиру, додаємо вершки, для більш вологою, соковитої консистенції Поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто і ділимо на 3 частини. Кожну частину обминаємо до центру і робимо кульки, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин відпочити. Беремо кульку з тіста і розгортаємо в овал, тісто має бути досить тонкое.
3. Викладаємо начинку в бортики, акуратно їх защипуємо (сирні бортики можна не робити). Перекладаємо човники на деко, в середину викладаємо начинку і відправляємо запікатися 15-20 хвилин в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку, режим верх/низ. Отделаем жовтки від білків, хачапурі робимо невелику лунку і виливаємо туди жовток. Випікаємо хачапурі ще 2 хв. Дістаємо хачапурі з духовки, додаємо пару шматочків вершкового масла (можна змастити тісто і начинку) і можна подавать.
Відео рецепт 👇