Як зробити домашній Хліб солодовий з насінням рецепт простий.
Інгредієнти
На 2 шт невеликі булочки
Закваска:
63 гр води
50 гр пшеничного борошна
10 гр пшеничного закваски будь вологості
Тісто:
270 гр пшеничного борошна в/с
180-200 гр води
113 гр пшеничного закваски
50 гр будь-яких насіння (у мене суміш кунжут і льон)
30 гр пшеничного цільнозерновий борошна
14 гр солодового екстракту
7 гр солі
Хліб солодовий з насінням покроковий рецепт
1. Закваска:
Змішати, накрити і залишити на 8-12 годин до пика.
Змішати, накрити і залишити на 8-12 годин до пика.
2. Змішайте закваску, екстракт, всю муку і 180 гр води до однорідності, накрити і залишити на 30-60 хвилин. Через 30-60 хвилин: Вмішати сіль, додати воду за необхідності, вимісити до гладкості. Перекласти в контейнер, накрити і залишити при кімнатній температурі на 2,5-4 години до збільшення майже у 2 раза.
3. Зробити ламінацію через 30 хвилин від початку бродіння, внести обсмажені насіння. За необхідності зробити ще 1-2 обминки з інтервалом 40-60 хвилин. Через 2,5-4 години: Розділити, округлити, дати полежати хвилин 15-20.
4. Далі сформовать, як подобається, укласти в розстоєчні кошик і прибрати в холодильник на 10-18 годин при 4-8°С до збільшення в ~1,5 рази. Через 10-18 годин: Надрізати, випікати при 250°С з парою 10-15 хвилин, далі без пари при 230°С ще 10-15 минут.