Домашній хліб з пшеничного борошна з дріжджами

Домашній хліб з пшеничного борошна з дріжджами простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

200 мл теплої води.
90 мл теплого молока.
2 столові ложки рослинної олії.
1 столова ложка цукру.
10 г сухих дріжджів.
480 г пшеничного борошна.
1 чайна ложка солі.

Для рум’яної скоринки:
1 жовток

Домашній хліб з пшеничного борошна з дріжджами покроковий рецепт

1. У миску налити теплу воду і тепле молоко Додати рослинне масло, цукор 10 г сухих дріжджів. Перемішайте, щоб активувати дріжджі. Просіяти 480 г пшеничного борошна. Зробити поглиблення і додати сіль. Добре перемішати. Продовжуйте вимішувати руками, поки тісто не стане гладким.

2. Змастіть миску олією. Залиште тісто підходити на 45 хвилин. Злегка розкачайте тісто. Змастіть сковороду 1 столовою ложкою рослинного масла. Потім акуратно перекладіть тісто в сковороду.

3. Розгладьте руками тісто. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Змастіть тісто жовтком. Зробіть візерунки виделкою. Потім приберіть зайве повітря зубочисткою. Випікати в розігрітій до 180-200 градусів духовці 20-25 минут.

4. Час і температуру регулюйте виходячи з вашої духовки. Ух ти! Подивіться, який гарний вийшов хліб Такий хліб сподобається всій родині. Хліб має рівну форму, м’який і в той же час легкий. Спасибі за ваш час! Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇