Булочки з гарбуза з гарбузового тіста на сковороді

Як смачно зробити Булочки з гарбуза з гарбузового тіста на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– гарбуз 260 гр.
– борошно 450 гр. (у мене борошно 1 сорту)
– яйце 1 шт.
– сіль 1 ч. ложка без гірки
– цукор 1 ст. ложка
– живі дріжджі 12 гр. або сухі 4 гр.
– олія 30 мл
– кунжут білий 1/2 ст. ложки

Булочки з гарбуза з гарбузового тіста на сковороді покроковий рецепт

1. Першим ділом готуємо гарбузове пюре: гарбуз ріжемо на шматочки, покласти в ємність для СВЧ і готуємо не під щільно закритою кришкою 5 хвилин на максимальній потужності. Потім розминаємо толкушкой для картоплі і даємо охолонути до теплого стану. Потім в пюре додаємо сіль, цукор. Дріжджі розвести в 2 ст. ложках теплої води. Додаємо в пюре яйце і дріжджі, перемішуємо і виливаємо в 400 гр. просіяного борошна. Трохи перемішуємо лопаткой.

2. Вливаємо олію і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить щільне, але м’яке, трохи липке. За необхідності підсипаємо борошно. У мене пішло всього 450 гр. борошна. Накриваємо тісто і даємо підійти протягом 1 год. 20 хв. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, обминаємо і ділимо на 12 частин (приблизно за 65 гр.) Кожен шматочок підкочуємо в кульку і накриваємо їх плівкою. Даємо расстойку 20 минут.

3. Кінець качалки (я використовую дерев’яну толкушку 😉) опускаємо в воду і наносимо вологий відбиток по центру кожної булочки. Потім мачає в кунжут і наносимо на булочки. Розігріваємо суху сковороду, і викладаємо по 4 булочки за раз. Вогонь зменшуємо майже до мінімального. Готуємо булочки під кришкою приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. Коли вони гарячі, то здається, що недостатньо пропеклися, але, коли охолонуть, вони цілком пропечені внутри.