Хліб з хрусткою скоринкою

Як смачно зробити Хліб з хрусткою скоринкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хліб з хрусткою скоринкою зможе приготувати навіть новачок!Готується він без заморочок, виходить дуже смачний з хрусткою скоринкою!Можна випекти з цієї порції 1 хліб, а тісто зберігати в холодильнику до 10 днів і піч ще 1 хліб коли побажаєте протягом цих 10 днів👍🏻

Інгредієнти

710 г борошна вищого сорту
240 г кукурудзяного борошна (грубого помелу)
1 ст. л солі
1 ст. л сухих дріжджів
680 мл теплої води

Хліб з хрусткою скоринкою покроковий рецепт

1. Всі продукти змішуємо в мисці, вимішуємо ложкою до однорідності, накриваємо плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2 години! Тісто має збільшитися в 2 рази, по середині і краю миски присипаємо борошно, виймаємо половину тіста на присипаний стіл борошном(тісто липке), руками розплющуємо і розтягуємо в пласт, складаємо конвертиком, формуємо на столі шар.

2. В миску вкладаємо пергамент, змочений у воді і зім’ятий, присипаємо борошном і кладемо тісто швом вниз. Накриваємо збризнути раст. маслом плівкою і залишаємо при кімнатній температурі ще на 40 хвилин! Хліб я пекла в литий каструлі з кришкою, можна брати чавунний казан, або форму для пирогов.

3. Коли хліб постояв на расстойке 10 хвилин, казан, ставимо в холодну духовку і вмикаємо 230С, нагріваємо 30 хвилин. Тісто злегка присипаємо борошном(можна вищим сортом, або кукурудзяної), робимо лезом надрізи, казан дістаємо з духовки, вкладаємо хліб в пергаменті, накриваємо кришкою і печемо 30 хвилин!

4. Якщо ви печете хліб у формі, тоді в духовку потрібно поставити ємність з 300 мл води і так випікати хліб) По закінченню півгодини можна відкрити кришку казана, вийняти хліб, зняти пергамент і знову пекти ще 10-15 хвилин! Дістаємо хліб, остуджуємо на решітці! Хліб усьому голова! Печіть і будьте здорові!