Холодець з індички без желатину

Як смачно зробити Холодець з індички без желатину простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Холодець – улюблене блюдо багатьох українців? Ось ви любите? Його варять і з свинини і яловичини, і з курки, а от мені більше подобається з індичкою) Щоб він точно добре застиг краще додавати индюшины култышки. Я їх купую разом з індичкою на базарі. Там, де продають свіжу індичку, вони завжди є. Запитайте)

Інгредієнти

1 велика гомілку
1 велике крило
5-6 култышек
1 велика цибулина
1 морква
Сіль, перець чорний і запашний
Лаврове листя
4-5 зубчиків часнику

Холодець з індички без желатину покроковий рецепт

1. М’ясо замочити в прохолодній воді на 2-4 години. ⠀ Потім перекласти м’ясо в каструлю, залити водою і довести до кипіння. ⠀ Злити перший бульйон, м’ясо каструлю і помити. ⠀

2. Скласти м’ясо знову в каструлю, залити трьома літрами води і поставити на вогонь. ⠀ Як закипить, посолити і варити на дуже маленькому вогні 4 години. ⠀ Після цього додати цибулю, моркву, перець, лаврове листя. Спробуйте, якщо потрібно – досоліть. Бульйон в холодочку повинен бути зовсім небагато пересолений. ⠀

3. Варити ще 2 години. Зняти з вогню. ⠀ Часник дрібно нарізати. ⠀ З допомогою шумівки вийняти м’ясо, а в бульйон додати часник. Накрити, поки м’ясо остигає. ⠀ Потім відібрати м’ясо від кісток і дрібненько його нарезать.

4. Розкласти у форми. ⠀ Залити бульйоном, проціджуючи його через сито. ⠀ Коли охолоне до кімнатної температури, поставити в холодильник для застигання. ⠀ Подавати холодець з хріном або горчицей.

Відео рецепт 👇