Закуска з баклажанів з часником швидко і смачно на святковий стіл

Ну і обіцяна закуска з баклажанів виходить на зміну лисичкам (з них, до речі, буде ще один рецепт. Не пропустіть 😜) Закуска з баклажанів з часником швидко і смачно на святковий стіл простий рецепт.

Інгредієнти

Зберігайте (на 2 персони,
Час приготування 20 хв):

1 середній баклажан;
Соус наршараб 1-2 ст л;
Кінза 2-3 гілочки;
6-7 листочків;
Часник 1 зубчик;
Грецький йогурт 2 ст л;
Оливкову олію 3 ст л;
Крохмаль кукурудзяний або борошно 1-2 ст л;
Масло рослинне для смаження.
Сіль за смаком.

Закуска з баклажанів з часником швидко і смачно на святковий стіл покроковий рецепт

1. Баклажан наріжте кружечками, товщиною близько 5 мм Обваляйте в крохмалі і обсмажте в розігрітій сковороді, на середньому вогні до м’якості, близько 4-5 хвилин на обидві сторони. Масло в процесі можна підливати, тк воно швидко вбирається. Відкладіть на серветку, посоліть і дайте вбратися зайвому жиру; В блендері подрібніть оливкова олія, зелень і часник в рідку массу.
2. Можна дрібно порубати ножем і перетерти ступкою. На сервірувальне блюдо викладіть баклажани, зверху полийте трохи соусу наршараб. Йогурт і зелену заправку викладіть як на фото. Прикрасьте листочками зелені і гранатовими зернами. ⠀ Це дуже незвично і смачно 🤤 ⠀
3. Ідей рецепта надихнулася у Гордона Рамзі, але оригінал трохи переробила, тк автор пропонує використовувати бальзамічний оцет замість наршараба і м’яту без кінзи. Мені це здалося кислим 😅 а кінзу я додала для додання східних ноток.