Чіпси з капусти кейл в духовці

Як зробити смачні Чіпси з капусти кейл в духовці рецепт. Чіпси Грінч ,які точно оцінять і дорослі і діти 😎💚. Це чіпси з капусти кейл. Вони мають приємний хрускіт і є більш здоровим варіантом для перекусу ,ніж картопляні. До речі, кейл-це суперфуд 💪🏼,відмінне джерело кальцію і вітаміну В9.

Інгредієнти

🥬 листя капусти кейл
1-2 ст. л. оливкової олії (так само можна використовувати масло дхі або авокадо)
🧂 Морська сіль
Приправи за смаком: копчена паприка, каррі, орегано, куркума. Я часто ще посипаю харчовими дезактивованими дріжджами (Nutritional Yeast), вони надають сирний смак

Чіпси з капусти кейл в духовці покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 110 гр. Промийте кейл і просушіть паперовим рушником. (Якщо залишиться волога, то чіпси не вийде, доведеться їсти тушковану капусту😅) Відокремте центральний стебло. Він дуже жорсткий і не пропечеться. Але його можна використовувати для приготування бульйону або овочевого рагу.

2. Порвіть листя на шматочки руками. Перемішайте їх в олії зі спеціями. Використовуйте тільки масла з високою точкою димлення (про них у мене був пост) Розкладіть листя на деко, залишаючи простір між листочками (як у мене на головному фото).

3. Випікайте ~15 хвилин , потім перемішайте і випікайте ще 10 хвилин. Температуру не прибаляйте, щоб не спалити листя. От і все! Чіпси можуть зберігатися 2 дні, але зазвичай вони з’їдаються в перші 5 хвилин 😅